Kép forrása: pcguru.hu

Resident Evil 3: The Board Game – Raccoon City visszavár [Társalgó]

A méltán népszerű túlélő-horrorjáték, a Resident Evil-sorozat sem úszhatta meg az asztali adaptációt, a Steamforged Games tolmácsolásában.

Resident Evil címet jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni: az 1996-ban megjelent első felvonás óta már számos folytatást, mellékágat, újabban pedig már felújításokat is megélt játék egy igazi klasszikus, a túlélő-horror műfaját meghatározó alkotás. A filmeket most inkább nem boncolgatnám, azok ugyanis az idő előrehaladtával teljességgel elrugaszkodtak az eredeti elképzeléstől, melyhez szerencsére a felújításokhoz hasonlóan a társasjáték-verziók visszatérnek (merthogy létezik az első két résznek is asztali változata, vagyis az elsőhöz még csak készül), mind a történéseket, mind az ellenfeleket tekintve, egy igazi közösségi élménnyé varázsolva az alapvetően magányosan átrettegett Resident Evil-t.

Resident Evil 3: The Board Game során a játékból is ismert karakterekkel játszhatjuk végig a kampányt alkotó pályákat, olyan félig-meddig szabadon választható sorrendben, ahogy a térképen felfedezzük a városrészeket, átmentve megszerzett cuccainkat. Vagy akár „egylövéses” kalandként is nekiveselkedhetünk egy-egy küldetésnek, a szabálykönyvben meghatározott kezdőfeltételekkel. Aki már játszott bármilyen dungeon crawlerrel, annak az alapvető koncepció nem lesznek ismeretlen, az újoncoknak pedig egyáltalán nem kell megrettenni a nagyjából 30 oldalas szabálykönyv és a még egyszer ekkora kampányfüzet láttán. Előbbi hosszát javarészt az alapos és részletes magyarázat teszi ki, utóbbi pedig csak az egyéni pályákra vonatkozó információkat tartalmaz.

Előkészületeinket, céljainkat és a győzelmi feltételeket is mindig a kampányfüzet határozza meg, de alapvetően minden karakternek van egy adott kezdőfelszerelése, és egy pár különleges képessége. Esetünkben négyük közül (Jill Valentine, Carlos Oliveira, Mikhail Victor és Nikolai Ginovaef) választhatunk számunkra szimpatikusat, vagy játékstílusunknak megfelelőt. A meghatározott pálya felépítésekor felderítetlen területek is felkerülnek az asztalra (ezt az asztalon azonos színnel csíkozott tokennel jelöljük), az ezekre történő belépéskor mindig az adott küldetéshez tartozó táblázat határozza meg, hogy kockadobásra mivel is hoz össze minket a (bal)sors.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Resident Evil 3: The Board Game a Steamforged Gamestől - Raccoon City visszavár

A méltán népszerű túlélő-horrorjáték, a Resident Evil-sorozat sem úszhatta meg az asztali adaptációt, a Steamforged Games tolmácsolásában. A Resident Evil címet jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni: az 1996-ban megjelent első felvonás óta már számos folytatást, mellékágat, újabban pedig már felújításokat is megélt játék egy igazi klasszikus, a túlélő-horror műfaját meghatározó alkotás.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Resident Evil 3: The Board Game