Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok – Soulmates [Társalgó]

A Soulmates során sokkal nagyobb szerepe van az empátiának és az intuíciónak, mint a szerencsének vagy a stratégiának.

A Chili Island játékaitól megszokhattuk, hogy a társasjátékoknak sokkal inkább a „társas” felére koncentrálnak, mintsem az összetett játékmechanikákra. Nincs ez másként a Soulmates esetében sem, mely egy tipikusan közösségi élmény, szociális játék, melyben nemcsak kisebb baráti társaságok, hanem párok is felmérhetik, hogy mennyire ismerik egymást – prózaibban szólva, megtudhatjuk, hogy ki kinek a lelki társa.

Soulmates a társasági játékokhoz illő módon roppant egyszerű és gyorsan elsajátítható, magától értetődő szabályokkal bír, ahogyan az előkészületekhez sem kell különösebben megerőltetnünk magunkat. Mindenki választ magának egy szimpatikus színt, magunkhoz vesszük tippkártyákat és az egyénkorongokat, ezután a közös táblákat –melyeken két, játékban levő játékos játékos színe szerepel – egymás közé helyezzük, majd a jelenetkártyákból a játékosszámtól függően képezünk egy paklit. Végül a kezdőjátékos meghatározását követően indulhat is a játék.

A kezdőjátékos felhúz két jelenetkártyát, melyek mindegyikén egy kérdés és négy válaszlehetőség szerepel arra vonatkozóan, hogy a lelki társa mit tenne egy adott helyzetben. A társasághoz, magához illő, vagy csak egyszerűen szimpatikusabb kártyát felolvassa, majd mindenki a rá leginkább jellemző válaszlehetőség szerinti egyénkorongot teszi le maga elé. Következő lépésben mindenki megtippeli, hogy a kezdőjátékosra melyik állítás illik a legjobban, ezt az egyénkoronghoz hasonló módon a megfelelő tippkártyával végezzük el.

Ezután jön a pontozás, melynek első lépése során ellenőrizzük, hogy a kezdőjátékos magára vonatkozó tippjét eltaláltuk-e. Ha sikerült, akkor a vele közös lapkára teszünk egy társkorongot. Következő lépésben mindenki felfordítja saját egyénkorongját, és akik közt további egyezés van, azok közös lapjára egy újabb társkorongot teszünk. Ezután az óra járásának megfelelően tovább vándorol a kezdőjátékos-jelölő, és a játékot addig folytatjuk, míg el nem fogy a jelenetpakli. A nyertes értelemszerűen az a páros, akinek a közös lapkáján a legtöbb társkorong található. A kétszemélyes játéknál kicsit változnak a szabályok, itt közösen dolgozunk a minél magasabb pontszám elérése érdekében. Ehhez egy dzsókerkorongot is kapunk, melyet akkor érdemes a további pluszpontokért bevetni, amikor legbiztosabbak vagyunk az egyezésben.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Soulmates (x)

A Soulmates során sokkal nagyobb szerepe van az empátiának és az intuíciónak, mint a szerencsének vagy a stratégiának. A Chili Island játékaitól megszokhattuk, hogy a társasjátékoknak sokkal inkább a „társas" felére koncentrálnak, mintsem az összetett játékmechanikákra.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Soulmates