Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok – Double Donkey [Társalgó]

Frissen és ropogósan érkezett a gyárból a Double Donkey, megelőzve nemcsak a hivatalos hazai megjelenést, de élményben Fekete Pétert is.

Mindannyian szamarak vagytok… – kezdi a szabályfüzet, csacsi-rajongó Kedvesem pedig egyből rávágta, hogy kell a játék, ami eredetileg bodakhoz ment volna. Hozzáteszem, hogy nagy gondot neki sem jelentett, mert éppen betemette a társas- és kártyajáték-halom, ami beérkezett, így örömmel csökkentette akár egyetlen darabbal a várakozók számát. Mi pedig boldogan szamárkodtunk a kimondottan egyszerű kártyajátékkal, amit társasjátékos összejöveteleinken, nagyobb létszám mellett is bevetettünk, két komolyabb mű között, fillerként, és bizony nem bántuk meg, hogy szamárnak álltunk.

Azt egyébként a leírás is közli, hogy szamárnak lenni nem is olyan rossz, pláne, hogy nem vagyunk egyedül. Ellenben a legnagyobb szamár megtisztelő címre kevesen pályáznak, és lényegében a Double Donkey játékmenete is arról szól, hogy ezt elkerüljük. Hogy hogyan, az elég gyorsan kiderül, elvégre a kis doboz nem tartalmaz mást, csak 59 kártyalapot, valamint 6 kockát. Ebből kell a hat kockát, a legnagyobb szamár és lerakókártya lapokat az asztal közepére tenni, majd a maradék kártyákat megkeverve játékosonként egy 10 darabos saját paklit húzni, amiből az adott szemé… szamár fel is húz hármat. És már indulhat is a móka.

Tehát a saját 10 lapból 3 már a kezünkben, ekkor a 6 kockát felkapja a kezdőjátékos, dob velük, majd egy választott kockát a lerakóhelyre tesz, a maradékot pedig tovább adja a következő játékosnak. Az is dob a kockákkal, majd egy választottat ismét felrak a kitett kártyára, hogy a maradékot továbbadja. Így megy ez mindaddig, míg el nem fogynak a kockák. Mindössze egy fontos szabály van: olyan értékű kockát nem tehetünk a lerakóra, amilyen már van rajta, kivétel, ha csak olyan számokat kaptunk. Illetve az utolsó kockát ugye kötelező letenni, sőt azzal dobni sem muszáj, ha megfelel az érték, amivel megkaptuk az előző játékostól. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Double Donkey (x)

Frissen és ropogósan érkezett a gyárból a Double Donkey, megelőzve nemcsak a hivatalos hazai megjelenést, de élményben Fekete Pétert is. Mindannyian szamarak vagytok... - kezdi a szabályfüzet, csacsi-rajongó Kedvesem pedig egyből rávágta, hogy kell a játék, ami eredetileg bodakhoz ment volna.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Double Donkey