Kép forrása: pcguru.hu

Trekking Through History – Három nap alatt a történelem körül [Társalgó]

Az Underdog Games sorozatának legújabb tagja, a Trekking Through History időutazásra invitál mindnyájunkat.

Az Underdog Games rendületlenül építi tovább Trekking-játékainak szériáját, így egy sikeres Kickstarter-kampány után immáron a harmadik cím is megjelent a sorozatban. A Trekking the National Parks és a Trekking the World után most egy egészen más jellegű kiruccanásra hívnak, ezúttal nemcsak a Föld körül, hanem már az időn át is tart az utunk. A Trekking Through History során az emberiség első lépéseitől kezdve a közelmúlt számos, jelentős eseményél is jelen lehetünk.

Aki játszott már valamelyik Trekking-játékkal, annak a legújabb felvonás is ismerős lesz, mert még ha az alapok kicsit meg is lettek variálva, tagadhatatlanul ott rejlik benne a sorozat DNS-e. Az előkészületek a jól rendezett inzertből villámgyorsan mennek: mindenki választ egy színt és a vele járó elemek mellé kap egy időkristályt és négy napitervet. A három nap pakliját külön-külön megkeverjük, és az elsőt képpel felfelé a playmat dedikált helyére helyezzük, öt lapot leosztunk róla, ezután a játékosok száma által meghatározott mennyiségű dzsókerkártyát is a helyére rakjuk. Végül a játékosok jelölői véletlen vagy tetszőleges módon meghatározott sorrendben felkerülnek az idősávra, és már indulhatunk is a múltba.

A lépéssorrendet a játékosok jelölője határozza meg, így mindig az kerül sorra, aki leghátul vagy a jelölők alkotta oszlop tetején tartózkodik.  Körünk során egy kártyát húzunk az elérhető sorról, ha pedig egyik sem szimpatikus, akkor mindig van lehetőségünk egy dzsókert választani. A felhúzott kártyáért „kifizetjük” annak időköltségét, azaz az idősávon haladunk annyit, amennyibe az adott kártya kerül – ezt csökkenthetjük is az időkristályok elköltésével (de sosem nullára). Ezután begyűjtjük az eseményért járó tokeneket, melyeket a lapon és a playmaten elhelyezkedő ikonok alapján kapunk és napi tervünkre helyezzük őket. Végül ezt a kártyát beépítjük az eddig szerzetteket tartalmazó kártyasorunkba, mintegy megalkotva ezzel az időutazásunk „naplóját”, figyelembe véve, hogy a múlt felől a jelen felé, növekvő sorban érdemes haladni, ugyanis az így kialakított soraink hossza alapján, a játék végén zsíros győzelmi pontokat kapunk. Persze nem lehet a végtelenségig építkezni, ha megtörjük az időrendet, akkor az új (időben tehát régebbi) kártyával új oszlopot, új naplót kezdünk.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Trekking Through History az Underdog Gamestől - Három nap alatt a történelem körül

Az Underdog Games sorozatának legújabb tagja, a Trekking Through History időutazásra invitál mindnyájunkat. Az Underdog Games rendületlenül építi tovább Trekking-játékainak szériáját, így egy sikeres Kickstarter-kampány után immáron a harmadik cím is megjelent a sorozatban. A Trekking the National Parks és a Trekking the World után most egy egészen más jellegű kiruccanásra hívnak, ezúttal nemcsak a Föld körül, hanem már az időn át is tart az utunk.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Kommentek

  • godzsakattila

    2022-10-05 14:33:26

    A sorozatot csak névről ismerem, de ez felkeltette az érdeklődésem. 😊

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Utazás a múltba