Kép forrása: pcguru.hu

Angel Fury – Angyalok és démonok [Társalgó]

A Mars terraformálása mellett/után a FryxGames új irányba lép: démonok és angyalok harcolnak a lelkekért, melyek a zálogot jelentik a győzelemhez.

Alapvetően nem azért szeretjük A Mars terraformálását, mert olyan szép. Azt hiszem, ezt sokak nevében elmondhatom. Akkor mi a siker kulcsa? Lényegében a nagy halom kártyapakli sem a látványa miatt remek, hanem a bennük rejlő és az általuk okozott lehetőségek okán. Nos, bár a Fryxelius-testvérek közül ezúttal nem Jacob hozta a szabályokat, hanem Daniel, de a helyzet első ránézésre hasonló. Isaac (és Daniel) illusztrációinak és dizájnjának hála lehet, hogy nem életünk legszebb játékát kapjuk, de a Kickstarteren sikerre vitt Angel Fury összességében azért így sem mondható csúnyának, témáját tekintve pedig kimondottan különleges. Csak aztán a játékmenet is legyen az!

A háttér adja magát, de a szabályfüzet még egy pár oldalas kis képregénnyel is kitér rá, miszerint démonok próbálják valaki lelkét megszerezni, azonban ráfaragnak, mikor megjelenik az angyali sereg, hogy bevédje az áldozatot. Nos, valami hasonló a feladat a játékban is, legalábbis címszavakban. Ahhoz azonban, hogy teljesítsük, először is egy elég komoly setupon kell átesni, amit a doboz óriási mérete már jelez: egyfelől kapunk egy kisebb és egy nagyobb játéktáblát, ezekből a játékmódnak megfelelően választunk, majd nemcsak az angyalok és démonok játékostáblái, de a személyre szabott és az általános kártyák, a kockák, a kis jelölők és a rengeteg mini is asztalra kerül. Ubbiból tényleg van bőven, hiszen minden oldalon van egy vezérünk (arkangyal vagy ősdémon), kettő alvezérünk (szeráf vagy kínzó), valamint egy nagy halom angyalunk vagy démonunk, minden esetben négy típussal, amik külsőségek terén eltérnek, de amúgy egyforma harcosok. A móka az egészben, hogy minden játékmódnak megvan a maga felállása, avagy adott helyre kerülnek a csapatok, ami minden esetben jelezve van a szabályfüzetben, miközben a táblán látható, hogy a toborzáshoz szükséges források és a nyersanyagot termelő kristály-lelőhelyek hova kerülnek. Bőven kerül műanyag a játéktérre, az elrendezés eltart egy darabig, utána azonban megkezdődhet a harc az emberi lelkekért.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Angel Fury a FryxGames-től - Angyalok és démonok

A Mars terraformálása mellett/után a FryxGames új irányba lép: démonok és angyalok harcolnak a lelkekért, melyek a zálogot jelentik a győzelemhez. Alapvetően nem azért szeretjük A Mars terraformálásá t, mert olyan szép. Azt hiszem, ezt sokak nevében elmondhatom. Akkor mi a siker kulcsa?

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Angel Fury