Kép forrása: pcguru.hu

A Nagy Fal – A fal adja a másikat [Társalgó]

Nemesis, Etherfields, ISS Vanguard, Tainted Grail… a lengyel Awaken Realms elég magasra teszi a lécet, és nem A Nagy Fal hozza egy lefelé ívelő karrier első jeleit. Nagyon nem.

Fergeteges elegyeknél pont arra tértem ki, hogy mennyire jó az a Delta Vision idei dömpingjében, hogy nemcsak új és drága társasokat hoznak be. Nos, azzal ellentétben A Nagy Fal új is és drága is, legalábbis a minis változat mindenképpen, elvégre míg a fa meeple-ös verzió 32 391 forint a kiadótól, addig a műanyagos változat már 50 391 a honlapról rendelve. És hogy ez baj? Dehogy! Már ha valaki bírja anyagilag, merthogy a lengyel Awaken Realms a Nemesis után ismét egy igazi nagyágyút álmodott az asztalra, amiért pár játékot követően már egy forintot sem sajnálunk, bármelyik verzióra ruháztunk be. 

De mielőtt máris elspoilerezném teljesen a konklúziót, inkább kitérek a részletekre. Hozzám a nagyobb, műanyag figurás változat jutott el, aminek eléggé nagy doboz ad otthont, de szükség is van rá, mert elég sok mindent találni benne. Egyfelől ott van a négy gárda, a piros-sárga-kék-zöld csapat, mindegyiknél 2 lovassal, 4 íjásszal, 8 hivatalnokkal és 10 lándzsással, valamint a műanyag jelölőkkel, amik a dicsőség- és teasávra kerülnek. Emellett ott a meglehetősen nagy, 2 oldalas játéktábla, a külön összetákolható, összesen 9 darab falrészlet, amikkel megépíthetjük saját védvonalunkat, illetve kapunk még a csomagban 9 darab, szintén összepattintható barikádot, nyersanyagot (fa, kő, arany, chi), sérülés- és szégyen-jelzőket, egy kétoldalas időjelzőt, dicsőségszámlálókat, no és persze egy nagy halom kártyát. Utóbbiból vannak a kooperatív és az egyszemélyes játékhoz is, de amik alapból a legfontosabbak, azok az ereklyekártyák, taktikakártyák, parancskártyák, hordakártyák, tanácsadókártyák, tábornokkártyák – és mivel van még más is a játék tarsolyában, joggal feltételezhetjük, hogy A Nagy Fal nem egy könnyed, délutáni filler, ami való igaz. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] A Nagy Fal a Delta Visiontől - A fal adja a másikat

Nemesis, Etherfields, ISS Vanguard, Tainted Grail... a lengyel Awaken Realms elég magasra teszi a lécet, és nem A Nagy Fal hozza egy lefelé ívelő karrier első jeleit. Nagyon nem. A Fergeteges elegyek nél pont arra tértem ki, hogy mennyire jó az a Delta Vision idei dömpingjében, hogy nemcsak új és drága társasokat hoznak be.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Dec

Insecta: The Ladies of Entomology – Bogaras csajok [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.12.05. 15:50:00

Azt mondják, hogy aki nem bogaras legalább egy kicsit, azzal nem is elég izgalmas az élet. Nos, itt minden nő bogaras, de mi pont ezért szeretjük őket!

03Dec

Enciklopédia – Állattan [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.12.03. 12:26:00

Az állatvilág felfedezésére és tanulmányok publikálására ösztönöz az Enciklopédia, melynek során természettudósként kell helytállni a 18. században, lepipálva a riválisok erőfeszítéseit.


Kommentek

  • veerzoltan80

    2022-10-02 13:12:17

    Mint a játék adatlapjához írtam számunkra is nagyon pozitív játékélményt okozott, jól kitalált és összerakott, egyáltalán nem könnyű társas. számos módon meg lehet nyerni, sok idő kell kitapasztalni mi a legmegfelelőbb taktika, az biztos hogy kellő ballanszot kell találni a játék egyes területeinek menedzselésében. Az alkatrészek igazán jó minőségűek, az inzert is mostanában megszokotthoz képest alapos, bár itt van két dolog ami nem jött be, egyrészt hogy a kártyákat ömleszteni kell méretük szerint, masrészt hogy a Falat vagy szétszeded és sérülést kockáztatsz - pl Örök Fa az Everdellben - vagy külön tárolod a játéktól. Egyik sem ideális.
    Ami minket kicsit megvezetett, hogy igazi kétjátékos mód nincs, egy automa révén van plusz egy játékos ilyenkor. az igazi mélység és kombinációhalom gondolom a nagyobb létszámú játékok során jön elő, de elsőre minket jól elszórakoztatott. Az biztos hogy az időt elkéri az embertől, a szabálykönyv és a játék egyaránt.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Nagy Fal