Kép forrása: pcguru.hu

A Nagy Fal – A fal adja a másikat [Társalgó]

Nemesis, Etherfields, ISS Vanguard, Tainted Grail… a lengyel Awaken Realms elég magasra teszi a lécet, és nem A Nagy Fal hozza egy lefelé ívelő karrier első jeleit. Nagyon nem.

Fergeteges elegyeknél pont arra tértem ki, hogy mennyire jó az a Delta Vision idei dömpingjében, hogy nemcsak új és drága társasokat hoznak be. Nos, azzal ellentétben A Nagy Fal új is és drága is, legalábbis a minis változat mindenképpen, elvégre míg a fa meeple-ös verzió 32 391 forint a kiadótól, addig a műanyagos változat már 50 391 a honlapról rendelve. És hogy ez baj? Dehogy! Már ha valaki bírja anyagilag, merthogy a lengyel Awaken Realms a Nemesis után ismét egy igazi nagyágyút álmodott az asztalra, amiért pár játékot követően már egy forintot sem sajnálunk, bármelyik verzióra ruháztunk be. 

De mielőtt máris elspoilerezném teljesen a konklúziót, inkább kitérek a részletekre. Hozzám a nagyobb, műanyag figurás változat jutott el, aminek eléggé nagy doboz ad otthont, de szükség is van rá, mert elég sok mindent találni benne. Egyfelől ott van a négy gárda, a piros-sárga-kék-zöld csapat, mindegyiknél 2 lovassal, 4 íjásszal, 8 hivatalnokkal és 10 lándzsással, valamint a műanyag jelölőkkel, amik a dicsőség- és teasávra kerülnek. Emellett ott a meglehetősen nagy, 2 oldalas játéktábla, a külön összetákolható, összesen 9 darab falrészlet, amikkel megépíthetjük saját védvonalunkat, illetve kapunk még a csomagban 9 darab, szintén összepattintható barikádot, nyersanyagot (fa, kő, arany, chi), sérülés- és szégyen-jelzőket, egy kétoldalas időjelzőt, dicsőségszámlálókat, no és persze egy nagy halom kártyát. Utóbbiból vannak a kooperatív és az egyszemélyes játékhoz is, de amik alapból a legfontosabbak, azok az ereklyekártyák, taktikakártyák, parancskártyák, hordakártyák, tanácsadókártyák, tábornokkártyák – és mivel van még más is a játék tarsolyában, joggal feltételezhetjük, hogy A Nagy Fal nem egy könnyed, délutáni filler, ami való igaz. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] A Nagy Fal a Delta Visiontől - A fal adja a másikat

Nemesis, Etherfields, ISS Vanguard, Tainted Grail... a lengyel Awaken Realms elég magasra teszi a lécet, és nem A Nagy Fal hozza egy lefelé ívelő karrier első jeleit. Nagyon nem. A Fergeteges elegyek nél pont arra tértem ki, hogy mennyire jó az a Delta Vision idei dömpingjében, hogy nemcsak új és drága társasokat hoznak be.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...


Kommentek

  • veerzoltan80

    2022-10-02 13:12:17

    Mint a játék adatlapjához írtam számunkra is nagyon pozitív játékélményt okozott, jól kitalált és összerakott, egyáltalán nem könnyű társas. számos módon meg lehet nyerni, sok idő kell kitapasztalni mi a legmegfelelőbb taktika, az biztos hogy kellő ballanszot kell találni a játék egyes területeinek menedzselésében. Az alkatrészek igazán jó minőségűek, az inzert is mostanában megszokotthoz képest alapos, bár itt van két dolog ami nem jött be, egyrészt hogy a kártyákat ömleszteni kell méretük szerint, masrészt hogy a Falat vagy szétszeded és sérülést kockáztatsz - pl Örök Fa az Everdellben - vagy külön tárolod a játéktól. Egyik sem ideális.
    Ami minket kicsit megvezetett, hogy igazi kétjátékos mód nincs, egy automa révén van plusz egy játékos ilyenkor. az igazi mélység és kombinációhalom gondolom a nagyobb létszámú játékok során jön elő, de elsőre minket jól elszórakoztatott. Az biztos hogy az időt elkéri az embertől, a szabálykönyv és a játék egyaránt.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Nagy Fal