Kép forrása: pcguru.hu

Dungeon Fighter: Second Edition – Káosz az asztalon [Társalgó]

Dungeon crawler, de nem a megszokott formában – így is jellemezhetjük a társast, aminél rengeteg módon dobjuk el a kockát, csak éppen soha nem a megszokottak szerint.

10 év után támadt fel a Dungeon Fighter, hogy partijátékként hozza el a dungeon crawlerek mechanikáját, ami már eleve érdekes fúzió, és akkor még nem is vettük számításba az olasz Horrible Guild meglehetősen vegyes kínálatát. A horror Alone-tól a vicces Unicorn Feverön át a kockás Vasút vonalig (Railroad Ink), a komoly A király dillemájáig (King’s Dilemma) és a fantasztikus mókaként definiálható Fergeteges elegyekig sok minden van a milánói kiadó tarsolyában, így pláne kíváncsi voltam, mikor kiderült, hogy második kiadás készül a Dungeon Fighterből, aminél a kockadobás nem éppen átlagos módon zajlik, sőt inkább dobálássá alakul – mindezt pedig egyből négy kiegészítő fejeli meg. “Hát, a kocka mellett az agyam is mingyá’ eldobom…” – mondta a nem annyira kultúr-lény barlangi troll, majd kecsesen arrébb vándorolt a játéktér felé.

Réges régen, valahol Középvalahol-akárhol eljött az ideje annak, hogy már nem voltak igazi hősök. Egy szál sem. A fogatlan fajankók és iskolázatlan sudribunkók mindennapos munkájává vált a dungeonök megtisztogatása, hogy a kalandból fizessék be tartozásukat. Vagy csak megigyanak utána egy jó pofa mézsört. Valaki azért újra és újra túlélte a harcokat, míg mások belebuktak. Újra és újra. Akármennyire is keményen küzdöttek. Aztán új gonosz emelkedett fel, hogy leigázza a vidéket, és ekkor, akik már-már hősökként tűntek ki a mocsokban dagonyázók társaságából, ismét leereszkedtek a sikolyok és szörnyűségek mélységébe, hogy kiérdemeljék a Dungeon Fighter elnevezést. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Dungeon Fighter: Second Edition a Horrible Guildtől - Káosz az asztalon

Dungeon crawler, de nem a megszokott formában - így is jellemezhetjük a társast, aminél rengeteg módon dobjuk el a kockát, csak éppen soha nem a megszokottak szerint. 10 év után támadt fel a Dungeon Fighter, hogy partijátékként hozza el a dungeon crawlerek mechanikáját, ami már eleve érdekes fúzió, és akkor még nem is vettük számításba az olasz Horrible Guild meglehetősen vegyes kínálatát.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dungeon Fighter: Második kiadás (magyar)