Kép forrása: pcguru.hu

Marvel Dice Thorne – A hatalom kockái [Társalgó]

Kövek helyett ezúttal kockák jelentik a szuperhősök hatalmát, akik az első és második Season után immáron egy bejáratott brandben csapnak össze.

"Ha egy üzlet beindul", szokták volt mondani, és bizony mennyire igaz a mondás, elég csak a Dice Throne-ra nézni. A viszonylag egyszerű alapokból lassan vár épül, aminek masszív falait simán a seasonök adják, hogy a bástyákat az Adventure Game és a legújabb variáció, a Marvel Dice Throne jelentse. Mert bizony, el lehet adni egy játékot akkor is, ha kitalált szereplők, változatos karakterek nyújtják a színes felhozatalt, de azt hiszem, nem kell részletezni, hogy a Marvel szuperhőseivel ez a siker a többszöröse is lehet annak, ami a sima Dice Throne-t érte. És bizony itt egy ilyen váltás történt, avagy a megszokott játékmenetet és stílust kapjuk, csak éppen Pókemberrel, Skarlát Boszival, Strange-dzsel és a többiekkel.

Hozzánk a kiadónak hála a limitált Battle Chest jutott el, nem a Champion Edition, a különbség pedig a sorszámozott dobozban, a fémből készült Mjölnirben, néhány speciális anyagminőségű kártyában és az egyedi színű tálcákban keresendő, ami nem hatalmas eltérés, de a gyűjtőknek ugye fontos minden részlet. Egyébként léteznek külön csomagok is, amikkel már simán el lehet lenni, sőt próbának egy kétfős csomag bőven elég, aztán ha mégis a teljes pakkra ruháznál be, az ízelítőt még mindig el lehet passzolni. Merthogy a Battle Chest összesen nyolc hőst tartalmaz, név szerint a felhozatal része Spider-Man (Miles Morales), Scarlet Witch, Thor, Black Widow, Doctor Strange, Loki, Captain Marvel és Black Panther. Ha sikerült kiválasztani a legszimpatikusabb karaktert, már mehet is a harc, csak ki kell emelni a megfelelő tárolót a dobozból.  

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Marvel Dice Thorne a The OP-tól és a Roxley-tól - A hatalom kockái

Kövek helyett ezúttal kockák jelentik a szuperhősök hatalmát, akik az első és második Season után immáron egy bejáratott brandben csapnak össze. "Ha egy üzlet beindul", szokták volt mondani, és bizony mennyire igaz a mondás, elég csak a Dice Throne -ra nézni.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • MaRo

    2022-09-26 09:02:54

    Én sem úgy értettem, hogy másolása annak hanem csak arra gondoltam, hogy hasonló az alap. Nyilván másabb mechanikák ötvözésében.

  • batik.balazs

    2022-09-26 08:11:26

    Így igaz, azon kívül karakterek küzdenek egymás ellen, teljesen más vonalon mozog, mint az Unmatched:
    - Nincs küzdőtér/aréna, ahol mozogni lehet, és ahol helyzeti előnyöket is biztosíthat a hősök körönkénti elhelyezkedése.
    - Az összecsapást legfőképpen kockadobás (és azokkal való trükközés) dönti el, nem a kézből választott kártyalap. Dice Throne-nál a kijátszható kártyák inkább a kidobott kockák értékét vagy az asztalon lévő egyéb tartozékok, erős és varászlat stb. tokenek hatásait befolyásolják pozitív/negatív irányba.
    - Az egymással szembenálló hősök támadásai, akciói (és azok fejlesztései) a játékosok előtt az asztalon fekszenek, így minden résztvevő számára nyíltak, elolvashatóak, figyelemmel követhetőek, akár játék közben is tanulmányozhatóak.

  • shawn.parrag

    2022-09-26 03:38:45

    Szerintem egyébként azon kívül, hogy karakterek küzdenek egymás ellen, nem igazán érződik Unmatched kopinak.

  • MaRo

    2022-09-25 22:51:21

    Furcsállom, hogy az unmatched kétségbevonhatatlan sikere utàn pont egy marvel témát hagy ki a hazai kiadók csoportja. Ha nem is lenne túl jó a játék akkor is jól fogyna feltehetően de persze ez egy abszolút jó játéknak ígérkezik szóval ezt nem is értem.

    Pechemre az én párom nem csípte az unmatchedet sem ami óvatosságra int ennek kapcsán. Mondjuk a marvelt meg szereti. Lehet megérne egy beszélgetést de a nyelv miatt nem tudna valószínűleg kellőképp kidomborodni a többfős opció ami sajnálatos.

    Na de talán a másik nagy marvel kedvenc ha még elérhető akkor polcra kerül. Bár ha jól rémlik az sem kapott túl sok magyar kiegészítést. Ebben a témában szomra ez nem csak érthetetlen de már már felfoghatatlan is.

  • batik.balazs

    2022-09-22 09:18:49

    Én azt az infót kaptam, hogy a Szellemlovasba fog érkezni 6-12 dobozzal külföldről, nem hivatalos forgalmazással. Időpontot nem tudott mondani a kontakt, de kértem szóljon, ha nem vesszük észre.

  • narg.apo

    2022-09-21 21:24:15

    Kicsit bosszantóak azok a bemutatók, amik nem kerülnek magyaroszági forgalmazásra...

  • shawn.parrag

    2022-09-21 19:21:22

    Én úgy tudom, hogy egyik kiadó sem csúszott rá :/

  • godzsakattila

    2022-09-20 20:24:10

    A cím el lett gépelve véletlen szerintem. Throne nem pedig Thorne. De ez nem jelen honlap hibája, hanem az eredeti cikknél született a véletlen elírás.

  • narg.apo

    2022-09-20 20:20:22

    A játék hol és mikor lesz majd kapható, azt lehet tudni?

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Marvel Dice Throne