Kép forrása: pcguru.hu

Northgard: Uncharted Lands – Vikingek a vadonban [Társalgó]

A Northgard a számítógépek képernyőjéről, egy középnehéz stratégiai játék formájában költözött az asztalra – megnéztük, milyen lett.

Vikingekkel, vikinges vagy legalábbis skandináv témájú játékokkal egy időben Dunát lehetett rekeszteni, ennek a hullámnak volt része a 2017-ben, korai hozzáférésben debütált, majd 2018-ban teljes verziójúként megjelent, azóta számos frissítéssel, kiegészítővel bővült Northgard is. A tömegből indie-játék létére kiemelkedő megvalósítása és hangulata emelte ki, a nagyjából két évvel ezelőtti, Kickstarteren elindult társasjáték-verzió is ezt a célt tűzte ki maga elé. A gyűjtés sikeresen zárult, a kitűzött célokat mind sikerült elérni, és az időközben bekövetkezett, nem éppen egyszerű globális helyzet ellenére is viszonylag gond nélkül vették a megvalósítás akadályait – már ha az egy év késésre lehet így tekinteni.

Northgard: Uncharted Lands egy igazi 4X játék: választott klánunkkal felfedezünk, terjeszkedünk, gyűjtögetünk és háborúzunk a többiek – és opcionálisan a tájat benépesítő szörnyek – ellen. Minden egyes klán egy kicsit más, mindegyikük egy passzív képességgel, egy különleges akciókártyával (melyet a kezdőpakli hat lapjához keverünk) és kettő egyedi fejlesztéssel tér el a többiektől. A kezdő térképlapka lehelyezése után minden játékos további kettőt rak le, alkalmanként három egységet is hozzáadva a közösen épített indulóterülethez. A térképlapkák kettő vagy négy területre tagolódnak, melyeket könnyen vagy nehezen járható határok (kiegészítővel áthághatatlan is akad) választanak el, ezeknek pedig lerakásnál mindig folytatólagosnak kell lenniük. A lapkákon találhatók nyersanyagok (étel, fa és rúnák), építkezési területek (kicsi, nagy és rúnakő), valamint barlangok, és utóbbiakból szörnyek pattannak fel a térképre. De nemcsak az együttes erővel épített és később bővített térképtől más minden egyes meccs: a rendelkezésre álló célkitűzések közül mindig másik három kerül fel, ahogy a fejlesztés-pakli összetétele is játékról játékra változik, mert az elérhető lapoknak csak töredéke kerül játékba.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Northgard: Uncharted Lands az Open Sesame Gamestől - Vikingek a vadonban

A Northgard a számítógépek képernyőjéről, egy középnehéz stratégiai játék formájában költözött az asztalra - megnéztük, milyen lett. Vikingekkel, vikinges vagy legalábbis skandináv témájú játékokkal egy időben Dunát lehetett rekeszteni, ennek a hullámnak volt része a 2017-ben, korai hozzáférésben debütált, majd 2018-ban teljes verziójúként megjelent, azóta számos frissítéssel, kiegészítővel bővült Northgard is.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Szep

Irány a vadon! – Észak-Amerika – Természetjárás [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.09.24. 12:40:00

Újabb, a természetet a középpontba állító társasjáték, amely lényegében a Cascadia és a Calico szerelemgyereke is lehetne. Igen, akár minőség terén is.

16Szep

Mage Knight – Erő és Mágia egy személyben [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.09.16. 12:21:00

A Mage Knight a fantasy színe-javát sűríti egy kicsinek éppen nem nevezhető csomagba, és egy már-már monumentális társasjátékba.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Northgard: Uncharted Lands