Kép forrása: pcguru.hu

Mage Knight – Erő és Mágia egy személyben [Társalgó]

A Mage Knight a fantasy színe-javát sűríti egy kicsinek éppen nem nevezhető csomagba, és egy már-már monumentális társasjátékba.

A titokzatos máguslovagok rendjének egyik tagjaként feladatunk az Atlanteai Birodalom meghódítása – a Titkos Tanácsnak nem számít, hogy miként, csakis a küldetés sikeressége fontos. A Mage Knight már első pillantásra a PC-n nagy hírnévnek örvendő Heroes of Might & Magic szerepjátékos jegyekkel megtűzdelt stratégiai játékok sorozatát juttatta eszembe. És bár a szabályok megismerése után már egyértelművé váltak a különbségek, ez az érzés (vagy nevezhetném inkább hangulatnak) nem teljesen múlt el. 

Mage Knight teljes szabályzatát itt és most nem fogom teljességében részletezni, csupán egy nagyjábóli áttekintést tudok adni – ami talán bocsánatos bűn, hiszen a három kiegészítőt tartalmazó Bővített Kiadás három szabályfüzettel érkezik, összesen 72 oldalon, minimális mennyiségű illusztrációval (a nehézségi szintet tekintve ez talán annyira nem meglepő). És mégis azt mondom, nem kell elrettenni ettől, a játék nehézségét ugyanis nem a szabályok bonyolultsága adja – a legtöbbje kézenfekvő, vagy legalább ismerős lesz annak, aki játszott már valamilyen dungeon crawlerrel –, hanem azok sokasága, és a hozzájuk kapcsolódó számtalan apróság. Szerencsére az első füzet végigkísér az első küldetésen, szinte lépésről lépésre, ahogy előkerülnek a különféle helyzetek – ha ezen túl vagyunk, jöhet a többi küldetés és a teljes szabálykönyv. Ha pedig már ezt is betéve ismeri az ember, nekifoghat a kiegészítőknek, melyek új ellenfelekkel, még újabb szabályokkal és helyszínekkel bővítik a tartalomban amúgy sem szűkölködő játékot.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Mage Knight a Delta Visiontől - Erő és Mágia egy személyben

A Mage Knight a fantasy színe-javát sűríti egy kicsinek éppen nem nevezhető csomagba, és egy már-már monumentális társasjátékba. A titokzatos máguslovagok rendjének egyik tagjaként feladatunk az Atlanteai Birodalom meghódítása - a Titkos Tanácsnak nem számít, hogy miként, csakis a küldetés sikeressége fontos.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mage Knight: Bővített kiadás