Kép forrása: pcguru.hu

3 Wise Words – Tripla tabu [Társalgó]

A 3 Wise Words egy könnyed partijáték, melyhez szerencse nagy ügyesség nem kell, ám a játékospárok közötti összhang annál fontosabb.

Gondolom, nemcsak nekem vannak kölyökkori emlékeim ilyen-olyan nyári táborokról, és az ott játszott különféle játékokról. Az egyik ilyen volt a Tabu, melyet annak idején még bőven a dobozos verzió megjelenése előtt játszottunk csapatosan. Ennek a lényege – ha esetleg van olyan, aki nem ismerné – annyi, hogy adott egy szó, melyet az egyik csapatból valaki körülír, a többiek feladata pedig minél előbb kitalálni. Persze vannak megkötések is: öt további szó, vagy azok ragozott variációi és összetett alakjai nélkül kell ezt elérnie. És hogy miért beszélek egy tök másik játékról a bevezetőben? Mert a 3 Wise Words leginkább a Tabura emlékeztet, méghozzá egy kis csavarral.

Hasonlóképpen a már említett Tabuhoz, a feladatunk itt is egy szó kitalálása, két (szükség esetén három) fős csapatokba rendeződve. Innen azonban már fonákjára fordul a játék, mert nem tiltott szavaink lesznek, hanem három segítségünk, és csupán egyetlen lehetőségünk a megfejtésre. Az éppen soron levő páros egyik tagja az „író” a másik a „megfejtő” – miután utóbbi hátat fordított, az író húz egy kártyát. A felhúzott szókártyán szereplő három lehetőség közül kockadobással meghatározzuk a megfejtő által kitalálandó szót, majd az író titokban leír három nyomot, azaz olyan egytagú szavakat, melyek alapján az olvasó remélhetőleg ki tudja találni a feladványt (tiltott a szó egy részének felhasználása, idegennyelvű szinonima leírása). Mindeközben az ellenséges csapatok is leírnak három szót, az ő céljuk az író tanácsai közül minél többet eltalálni.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] 3 Wise Words a Big Potato Games-től - Tripla tabu

A 3 Wise Words egy könnyed partijáték, melyhez szerencse nagy ügyesség nem kell, ám a játékospárok közötti összhang annál fontosabb. Gondolom, nemcsak nekem vannak kölyökkori emlékeim ilyen-olyan nyári táborokról, és az ott játszott különféle játékokról. Az egyik ilyen volt a Tabu, melyet annak idején még bőven a dobozos verzió megjelenése előtt játszottunk csapatosan.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Szep

Titan – Interplanetáris környezetrombolás [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.09.30. 15:48:00

A Titan során a Stardrill bolygóközi bányavállalat alkalmazottjaként deutériumért és a hónap dolgozója címért kelünk versenyre a többiekkel.

02Okt

A Nagy Fal – A fal adja a másikat [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.10.02. 12:34:00

Nemesis, Etherfields, ISS Vanguard, Tainted Grail… a lengyel Awaken Realms elég magasra teszi a lécet, és nem A Nagy Fal hozza egy lefelé ívelő karrier első jeleit. Nagyon nem.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Three Wise Words