Kép forrása: pcguru.hu

Miskatonic University: The Restricted Collection [Társalgó]

A Chaosiumtól érkezett egy kártyajáték is, melyben ezúttal az ikonikus Miskatonic Egyetem könyvtárvezetői pozíciójáért versenyezhetnek a játékosok.

Bár H. P. Lovecraft munkásságáról, illetve a Chaosium-féle Call of Cthulhu szerepjátékról és az ahhoz kapcsolódó feldolgozásokról, spinoffokról az emberek többségének a kozmikus horror, az időkön túli iszonyat, és az emberi lét hátborzongató jelentéktelensége ugrik be elsőre, az évek során akadt bőségesen könnyedebb, kifejezetten humoros vagy egyenesen parodisztikus feldolgozás is. Ilyen például a Miskatonic University: The Restricted Collection, egy kártyajáték a legendás játékdizájner, Reiner Knizia keze alól, amit a Chaosium csapata oldódás gyanánt mellékelt számomra a Call of Cthulhu Starter Set mellé.

A játék története szerint a játékosok a Miskatonic Egyetem neves oktatóit alakítják, akik Dr. Armitage irodájában egyezkednek arról, hogy melyikük is kapja meg az egyetem legendás, okkult köteteket tartalmazó könyvtárának vezetői pozícióját. A vitát azonban váratlanul megszakítja egy hatalmas, amorf szörny, mely a könyvtár zárolt része felől bukkan fel, egy kíváncsi hallgató megrágcsált tetemével a csápjai között, majd eltűnik az épület mélyén. Így lényegében adja magát a méltó próba a megfelelő vezető kiválasztásához: Dr. Armitage fejenként öt védelmező amulettet ad át a játékosoknak, melyek révén ötször átléphetik a zárolt rész köré húzott mágikus pajzsot. Aki kutakodásai során a legtöbb tudást halmozza fel a rém megfékezésére, és emellett a tiltott tudások megismerése során leginkább megőrzi a józan eszét, az végül megkapja a könyvtár kulcsait.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Miskatonic University: The Restricted Collection a Chaosiumtól

A Chaosiumtól érkezett egy kártyajáték is, melyben ezúttal az ikonikus Miskatonic Egyetem könyvtárvezetői pozíciójáért versenyezhetnek a játékosok. Bár H. P. Lovecraft munkásságáról, illetve a Chaosium-féle Call of Cthulhu szerepjátékról és az ahhoz kapcsolódó feldolgozásokról, spinoffokról az emberek többségének a kozmikus horror, az időkön túli iszonyat, és az emberi lét hátborzongató jelentéktelensége ugrik be elsőre, az évek során akadt bőségesen könnyedebb, kifejezetten humoros vagy egyenesen parodisztikus feldolgozás is.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Miskatonic University: The Restricted Collection