Kép forrása: pcguru.hu

Chronicles of Avel – A fantasy harc, amit a gyerekkel vívhatsz meg [Társalgó]

Sok-sok fantasy társasjáték van már, ami a felfedezésre és harcra épít, de csak kevés, ami kifejezetten a családoknak és ezzel együtt a gyerekeknek is szól.

Nemrég a lengyel Rebel több társasa is eljutott hozzánk, így például Reiner Knizia legújabb fejlesztése, a San Francisco, vagy éppen a Zona: The Secret of Chernobyl, amiről majd bodak számol be, ha visszatért Csernobilból. Valamint itt a Chronicles of Avel, amire talán a leginkább kíváncsi lettem, hiszen Przemek Wojtkowiak szerzeménye kiemelten nagy hangsúlyt fektet arra, hogy fantasy környezetét, felfedezését és harcait a gyerekek számára is elérhetővé és érthetővé tegye, ezzel kedvezve az egész családnak. Eddig ugye inkább a felnőtteknek szánt, komolyabb darabok voltak jellemzők, hatalmas dobozokkal, és csak kevesen vállalták be a kicsit egyszerűbb és barátságosabb játékmenetet (pl. Adventure Tactics, amiről eddig sajnos nem tudtunk írni). De most itt a Chronicles of Avel

Chronicles of Avel háttere annyi, hogy a királynő felkérésére hősök és hősnők kerekednek fel, hogy Avel földjét bejárva begyűjtsék a szükséges felszerelést, csapdákat és torlaszokat építsenek, majd ha a Fekete Hold felkel, együtt szálljanak szembe a sötét és veszélyes Bestiával, aki az egész birodalmat eltörölheti, minden jóval egyetemben. Ehhez a játékosok karaktereket alkotnak, majd miután összeszedték a holmijukat, megindulnak a moduláris táblán. Ennyi a kezdés, a többi már legenda. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Chronicles of Avel a Rebel Studiotól - A fantasy harc, amit a gyerekkel vívhatsz meg

Sok-sok fantasy társasjáték van már, ami a felfedezésre és harcra épít, de csak kevés, ami kifejezetten a családoknak és ezzel együtt a gyerekeknek is szól. Nemrég a lengyel Rebel több társasa is eljutott hozzánk, így például Reiner Knizia legújabb fejlesztése, a San Francisco , vagy éppen a Zona: The Secret of Chernobyl, amiről majd bodak számol be, ha visszatért Csernobilból.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Okt

A Nagy Fal – A fal adja a másikat [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.10.02. 12:34:00

Nemesis, Etherfields, ISS Vanguard, Tainted Grail… a lengyel Awaken Realms elég magasra teszi a lécet, és nem A Nagy Fal hozza egy lefelé ívelő karrier első jeleit. Nagyon nem.

30Szep

Titan – Interplanetáris környezetrombolás [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.09.30. 15:48:00

A Titan során a Stardrill bolygóközi bányavállalat alkalmazottjaként deutériumért és a hónap dolgozója címért kelünk versenyre a többiekkel.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Chronicles of Avel