Kép forrása: pcguru.hu

Erőd – Cuccomat egy várért [Társalgó]

Bár a téma gyermeki és alapvetően a játék sem kifejezetten nehéz vagy összetett, nem feltétlenül csak a kisebbek szórakozhatnak jól az Erőddel.

Az Erőddel voltaképpen már foglalkoztunk, wilson kolléga korábbi írásában részletezte a játék alapvető fogásait, és ahogy akkor a cikk végén szóba került, már a szabályok magyar fordítása is elérhető volt. Most azonban teljes honosításon esett át a Leder Games játéka, így egyrészt nem kell a letöltéssel/nyomtatással vesződnünk, másrészt természetesen a kártyák, játékostáblák is magyar feliratot kaptak. De ami talán még fontosabb: a Delta Vision jóvoltából szélesebb körben is elérhető lett ez a remek kis játék.

Maga a játékmenet nyilvánvalóan érintetlen maradt, a fordításnak köszönhetően azonban sokkal könnyebben abszolválható. Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző játékostáblát és a hozzá tartozó kezdő gyermekpárost (melyek közt lényegi különbség nincs, e tekintetből a játék szimmetrikus), máris nekiláthatunk a pakliépítős-kézmenedzselős egyvelegnek. Saját körünkben csak egy kártya privát és/vagy nyilvános akcióit hajthatjuk végre, bizonyos esetekben ezt erősíteni is tudjuk az azonos színű lapok hozzáadásával. De vigyázni kell, mert a nyilvános tettet a többiek is lemásolhatják, de természetesen mi is megtehetjük ezt az ő körükben.

Az akciókkal elsősorban „nyersanyagot” (pizzát és játékot) gyűjtünk, így szerzett cuccainkat utána erődünk csinosítására költhetjük, ezzel közvetlenül győzelmi pontokat gyűjtve. Erődünk második szintjén egy kitalált szabállyal (tulajdonképpen győzelmi pontokat adó titkos céllal) egészíthetjük ki a játékot, harmadik szinten pedig egy különleges képességre is szert teszünk. Emellett az erődszint növelésével több havert küldhetünk az őrhelyre, akik ezután minden alkalommal erősítik kijátszott kártyáinkat; illetve a hátizsákunkba is több dolgot tudunk szuszakolni. Másodsorban pedig az akciók segítségével kártyáktól is meg szabadulhatunk, így optimalizálva készletünket, ami kicsit erősíti a játék pakliépítő-jellegét, továbbá győzelmi pontokat szerezhetünk különféle módokon.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Erőd a Delta Visiontől - Cuccomat egy várért

Bár a téma gyermeki és alapvetően a játék sem kifejezetten nehéz vagy összetett, nem feltétlenül csak a kisebbek szórakozhatnak jól az Erőddel. Az Erőddel voltaképpen már foglalkoztunk, wilson kolléga korábbi írásában részletezte a játék alapvető fogásait, és ahogy akkor a cikk végén szóba került, már a szabályok magyar fordítása is elérhető volt.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Erőd