Kép forrása: pcguru.hu

San Francisco – Knizia San Francisco-t épít [Társalgó]

Reiner Knizia kifejezetten produktív szerző, és miközben mi már a My Island és My City: Roll & Write játékait várjuk, beérkezett legújabb, városépítős társasa is.

Modern ArtMediciStephenson's RocketYellow & YangtzeEldorádó legendájaMy City vagy éppen Bálnalovasok… meglehetősen vegyes és különleges felhozatal, amibe régebbi és modern klasszikusok éppen úgy beletartoznak, mint laza ujjgyakorlatként funkcionáló, nem annyira emlékezetes társasok. A matematikából doktorált Reiner Knizia a bankszektorból érkezve most már évtizedeken át határozza meg az iparágat, és éppen úgy képes kellemes és kellemetlen meglepetéseket okozni, aminek köszönhetően sok esetben eleve már az is egy külön játéknak felel meg, hogy új produkcióját tekintve vajon mibe nyúlunk bele. A San Francisco éppen a Rebel Studiotól érkezett, és bizony nem volt előzetesen semmilyen elvárásunk, elvégre mikor kinéztük, még szinte semmit nem lehetett tudni róla. 

Nagy sztorija nincs a társasnak, háttere viszont annál inkább. A San Francisco esetében ugyanis, tervezőként a címadó város újraépítése a cél, 5 különböző negyeddel, felhőkarcolókkal és az ikonikus kábelvasúttal, ami bejárja utcáit. A thrash bandáiról is nevezetes Bay Area pénzügyi, kulturális és közlekedési központja azonban nemcsak erről a közlekedési eszközről ismert, vagy arról, hogy alapjait még 1776-ban, spanyol telepesek teremtették meg, Assisi Szent Ferencnek ajánlva (innen a név), hanem arról is, hogy az 1906-os nagy földrengésnek a város háromnegyede áldozatul esett, szinte teljesen elpusztult, ám hamar újjáépítették. Nos, a közepesen méretes dobozzal ellátott társasjátékban pont ez az újjáépítés a feladatunk, műanyag elemek és nagyon látványos komponensek nélkül, mégis mutatós és egyedi formában.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] San Francisco a Rebel Studiotól - Knizia San Francisco-t épít

Reiner Knizia kifejezetten produktív szerző, és miközben mi már a My Island és My City: Roll & Write játékait várjuk, beérkezett legújabb, városépítős társasa is. Modern Art, , Stephenson's Rocket , Yellow & Yangtze , Eldorádó legendája , vagy éppen Bálnalovasok ...

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

22Ápr

Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.22. 19:34:00

A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • San Francisco