Kép forrása: pcguru.hu

San Francisco – Knizia San Francisco-t épít [Társalgó]

Reiner Knizia kifejezetten produktív szerző, és miközben mi már a My Island és My City: Roll & Write játékait várjuk, beérkezett legújabb, városépítős társasa is.

Modern ArtMediciStephenson's RocketYellow & YangtzeEldorádó legendájaMy City vagy éppen Bálnalovasok… meglehetősen vegyes és különleges felhozatal, amibe régebbi és modern klasszikusok éppen úgy beletartoznak, mint laza ujjgyakorlatként funkcionáló, nem annyira emlékezetes társasok. A matematikából doktorált Reiner Knizia a bankszektorból érkezve most már évtizedeken át határozza meg az iparágat, és éppen úgy képes kellemes és kellemetlen meglepetéseket okozni, aminek köszönhetően sok esetben eleve már az is egy külön játéknak felel meg, hogy új produkcióját tekintve vajon mibe nyúlunk bele. A San Francisco éppen a Rebel Studiotól érkezett, és bizony nem volt előzetesen semmilyen elvárásunk, elvégre mikor kinéztük, még szinte semmit nem lehetett tudni róla. 

Nagy sztorija nincs a társasnak, háttere viszont annál inkább. A San Francisco esetében ugyanis, tervezőként a címadó város újraépítése a cél, 5 különböző negyeddel, felhőkarcolókkal és az ikonikus kábelvasúttal, ami bejárja utcáit. A thrash bandáiról is nevezetes Bay Area pénzügyi, kulturális és közlekedési központja azonban nemcsak erről a közlekedési eszközről ismert, vagy arról, hogy alapjait még 1776-ban, spanyol telepesek teremtették meg, Assisi Szent Ferencnek ajánlva (innen a név), hanem arról is, hogy az 1906-os nagy földrengésnek a város háromnegyede áldozatul esett, szinte teljesen elpusztult, ám hamar újjáépítették. Nos, a közepesen méretes dobozzal ellátott társasjátékban pont ez az újjáépítés a feladatunk, műanyag elemek és nagyon látványos komponensek nélkül, mégis mutatós és egyedi formában.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] San Francisco a Rebel Studiotól - Knizia San Francisco-t épít

Reiner Knizia kifejezetten produktív szerző, és miközben mi már a My Island és My City: Roll & Write játékait várjuk, beérkezett legújabb, városépítős társasa is. Modern Art, , Stephenson's Rocket , Yellow & Yangtze , Eldorádó legendája , vagy éppen Bálnalovasok ...

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Kommentek

  • Faresz

    2024-06-15 12:15:27

    Reiner Knizia három hónap aktív társasozás után már ismerős annyira, hogy egy kocsmakvízen nem egy lengyel származású, de német állampolgárságú focsistára tippelnék a neve alapján. Ennek ellenére konkrét játékot nem tudnék még hozzá fűzni. Impulzus vásárlás útján jutottam hozzá, a motivációm a híres sorozat, és néhány egyéb filmes élmény (Piszkos Harry, Bullitt). A társasban a város újjáépítése a célunk, és ezekre kapunk pontokat. Elég szűk lehetőségeink vannak ezekre, nagyjából a jól megszokott keretek között, projekt lapok felcsapásával, és azok a saját táblánkon való elhelyezésével. A szabályok egyszerűek, interakció nem eleme a játéknak, egymással való "kicseszés" lehetősége viszont szerepet kap. Ebben nincs pont cunami, 10-15 jön össze általában, volt olyan menet, amikor valaki fél ponttal kapott ki a másiktól. A színek nem harsányak, az egyes lapokon megjelennek a város jelképei (kivéve a Golden gate), és ezek a szimbolúmok mindig egy kicsit eltérnek egymástól, máshogy néznek ki a parkok, az épületrészek máshogy vannak elrendezve stb. Kinek tudnám ajánlani? Vannak ennél érdekesebb és kicsivel nehezebb társasok ebben az osztályban (Quadropolis, Üdvözlünk....), így azok számára lehet érdekes, akinek van kötödése San Francisco-hoz vagy most kezdték el ezt a hobbit. Eredeti árát nem éri meg, de akció keretében vagy használtan csapjatok le rá bátran!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • San Francisco