Kép forrása: pcguru.hu

Nexum Galaxy – Ki a kicsit nem becsüli [Társalgó]

A Nexum Galaxy során egy egész galaktikus szektort fogunk meghódítani, de még a legnagyobb is kényelmesen elfér a dohányzóasztalon.

Nexum Galaxy magát „3X” játéknak aposztrofálja, mert a 4X stratégiák első eleme, azaz a felfedezés (eXploration) hiányzik belőle. Minden más, azaz a terjeszkedés, a termelés és a háború (eXpansion, eXploitation, eXtermination) azonban megtalálható benne valamilyen formában. A kompakt méret kompakt játékélményt is rejt, melynek előnye (vagy hátránya, nézőpont kérdése) a gyors felkészülés és a könnyen megtanulható szabályrendszer: nagyjából 5 perc alatt elkészíthető a játéktér és a játékosok készleteinek szétosztása.

Egy forduló során alapvetően négy akció közül választhatunk, melyek két fázisból, a menedzsmentből vagy a mozgásból állnak; valamint ezek kombinációit, azaz a menedzsment után mozgást, illetve mozgás után menedzsmentet is elsüthetjük a megfelelő fáziskártyánk kijátszásával. Ha már mind a négyet elhasználtuk, újra kézbe vehetjük őket. A fáziskártya határozza meg a körsorrendet is, de energia elköltésével módosíthatjuk értékét, így értelemszerűen a legnagyobb tétet tevő játékosé a kezdés joga. Energiát pedig a menedzsment során a birtokunkban levő bolygók és csillagok után kapunk (sorban egyet vagy kettőt); továbbá ekkor van lehetőségünk hajókat gyártani (maximum hármat). A mozgás fázisban pedig meghatározott mennyiségű energiáért mozgathatjuk hajóinkat a bolygók és rendszerek között. A fázis végére meghódított új bolygókért és csillagokért további energia üti markunkat (méret függvényében).

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Nexum Galaxy a DracoIdeas-tól - Ki a kicsit nem becsüli

A Nexum Galaxy során egy egész galaktikus szektort fogunk meghódítani, de még a legnagyobb is kényelmesen elfér a dohányzóasztalon. A Nexum Galaxy magát „3X" játéknak aposztrofálja, mert a 4X stratégiák első eleme, azaz a felfedezés (eXploration) hiányzik belőle. Minden más, azaz a terjeszkedés, a termelés és a háború (eXpansion, eXploitation, eXtermination) azonban megtalálható benne valamilyen formában.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • NEXUM: Galaxy