Kép forrása: pcguru.hu

Perseverance: Castaway Chronicles – Episode 1– A rejtelmes sziget [Társalgó]

A komplex és különleges játékairól ismert magyar csapat, a Mindclash Games, egy igazi nagyágyút tett le az asztalra, aminél Turczi Dávid is hozzátette a magáét.

Ahogyan azt már sokszor, sok helyen emlegettem/említettük, szeretjük támogatni a hazai fejlesztéseket és alkotókat, legyen szó társasokról vagy videójátékokról, filmekről vagy képregényekről, a Mindclash Games ráadásul nemzetiségétől függetlenül is érdemes a figyelemre, elvégre kimondottan igényes és izgalmas munkáival rendre komoly élményeket okoz a társasjátékos közösségnek. A stúdió idei kampányát, azaz a Septimát megelőző nagy durranása pedig az a Perseverance: Castaway Chronicles – Episodes 1 & 2 volt, ami szintén közösségi támogatással készülhetett el, minden ízében a Kickstarterre születve: a hatalmas doboz egyszerre két fő kampányt tartogat, a Deluxe verzió ráadásul számos minivel és egyéb komponenssel lett felvértezve, miközben már egy epizód is simán egy teljes játék érzetét kelti. Ezért és komplexitása, méretei okán ezúttal a játék két szegmense külön kerül bemutatásra, avagy ezúttal a “könnyedebb” Episode 1 van terítéken.  

Nyitányként azért be kell vallanom valamit: 4-es átlag fölé még soha nem mentem a BGG nehézségi jelölése/szavazatai alapján, az általam preferált kategória ugyanis a 2,5-3,5 között található, így igazából már a 3,7 környéke is ritka különlegességnek számít, olyanokkal, mint a Star Wars: Lázadás és az Ark Nova. Konkrétan a Perseverance sem hozzám került volna, hanem wilsonhoz, akinek az Anachrony ott van a kedvencei között, és már régóta vágyott erre a játékra is, azonban, mikor végre zöld utat kaptunk a kiadótól, visszalépett. Én ekkor néztem meg a neten elérhető szabályvideókat, hogy utána egy rövid időre leblokkolt aggyal elgondolkozzak az életemen, majd rájöjjek, hogy ezt a sors is így akarta. Nemcsak azért, mert a dínós téma és a látvány megfogott, hanem azért is, mert középnehéz-nehéz euróként az Episode 1 és 2 abszolút felkeltette az érdeklődésem, a mechanikák összességére pedig úgy vetettem magam, mint gyöngytyúk a takonyra. Mondhatni, ennek így kellett lennie, és bizony így is lett. Ez volt hajótörésem történetének kezdete…

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Perseverance: Castaway Chronicles - Episode 1 a Mindclash Games-től - A rejtelmes sziget

A komplex és különleges játékairól ismert magyar csapat, a Mindclash Games, egy igazi nagyágyút tett le az asztalra, aminél Turczi Dávid is hozzátette a magáét. Ahogyan azt már sokszor, sok helyen emlegettem/említettük, szeretjük támogatni a hazai fejlesztéseket és alkotókat, legyen szó társasokról vagy videójátékokról, filmekről vagy képregényekről, a Mindclash Games ráadásul nemzetiségétől függetlenül is érdemes a figyelemre, elvégre kimondottan igényes és izgalmas munkáival rendre komoly élményeket okoz a társasjátékos közösségnek.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

28Márc

Megjelent Hajnóczy Soma új játéka – kipróbáltuk, milyen lett a Dűlőre jutunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.28. 14:35:00

Hajnóczy Soma megint borral játszik, ám a Dűlőre jutunkban nem szódával kell kevergetnünk, hanem eleve el kell készítenünk a palackokat.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Perseverance: Castaway Chronicles