Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok: Old London Bridge – Hídfoglalás [Társalgó]

London legöregebb hídja már a város megalakulása előtt létezett, és nemcsak Londonra, hanem az egész világra hatással volt.

A Temze fölött átívelő London Bridge (nem összekeverendő a Tower Bridge-dzsel) mai helyén már i.sz. 50 óta állt valamilyen építmény. Mondhatni, hogy a híd, vagy legalábbis a helye öregebb, mint maga a város, mely a római helyőrségből nőtte ki magát Londiniummá, majd Londonná, akárcsak megannyi másik, mára már modern nagyváros az egykori Birodalom egykori területén. Persze, közel kétezer éves története során számos alkalommal veszett oda, szándékos pusztítás, tűzvész, tornádó áldozata lett, mígnem 1176-ban, II. Henrik utasítására, Peter de Colechurch irányítása alatt kőhíd épült a helyén. A középkori építmény egészen 1758-ig állt, és ezen idő alatt folyamatosan változott: tetején házak, boltok, de még egy templom is állt, melyek adójából tartották fenn a hidat. Ennek megépítése – igaz, csak kicsiben – a feladatunk az Old London Bridge társasjátékában.

Előkészületként magunkhoz vesszük két hídrészünket, melyek a továbbiakban minden szempontból egyetlen felületnek számítanak; jelölőinket a hídkapu- és a kápolnasávra helyezzük, és játékosszámtól függően kapunk kártyákat. Az épületkészlet, a bank és a fogadó feltöltése után már kezdődhet is az építkezés, melynek végén a legtöbb pénzt gyűjtő játékos a nyertes. Pénzt viszont nemcsak a boltokkal, hanem egyéb célok teljesítésével is gyűjthetünk a játék végén, úgyhogy a játék tizenkét fordulója során gyakorlatilag minden épületbe megéri befektetni.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól: Old London Bridge - Hídfoglalás (x)

London legöregebb hídja már a város megalakulása előtt létezett, és nemcsak Londonra, hanem az egész világra hatással volt. A Temze fölött átívelő London Bridge (nem összekeverendő a Tower Bridge-dzsel) mai helyén már i.sz. 50 óta állt valamilyen építmény.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Old London Bridge