Kép forrása: pcguru.hu

Köszöntünk a Holdon – Egy igazi űrkaland [Társalgó]

Visszatért a Köszöntünk-sorozat, méghozzá a legelső után a legújabb változattal, ami igazából nem is egy játék, hanem rögtön tíz.

Köszöntünk álmaid városában egy nagyon jól működő, nagyon egyszerű flip & write játék volt, amely korabeli módon mutatta be egy város megteremtését az 1950-es években, amit akár 100-an vagy még többen is játszhattak egyszerre, szimultán módon. Volt ezután mindenféle variáció, még halloweenes is, most pedig, a tényleges, nagy folytatással ugrunk egyet az időben, méghozzá a Föld végnapjaiba. Katalin Nelson Blue, az Emberek Szövetsége első elnöke ugyanis beszédében hívta fel a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy civilizációnk a végét járja, és ha nem sikerül új otthont találni, végleg a bolygónkkal pusztulunk. Ezért kell a végtelennek tűnő űr felé fordulva új otthonra lelnünk, méghozzá nem is olyan távolra, a Holdig utazva, ahol aztán kemény munkával, megteremtve az élethez szükséges feltételeket, ismét megvethetjük a lábunk. Erről az utazásról és munkáról szól a Köszöntünk a Holdon.

Köszöntünk a Holdon viszonylag kis (de az elődjénél így is picit nagyobb) dobozában ehhez megtalálunk mindent, méghozzá 4 fajta, 2 oldalas, letörölhető tábla formájában, amik így összesen nyolc kalandot kínálnak, ami mellé van a szabályfüzeten felül egy kampányfüzet, egy nagyobb adag kártya, valamint természetesen filcet és törlőkendőt is kapunk a feladathoz. A kártyák ráadásul 6 dobozba rendezhetők, a megfelelő, külön jelölt módon, így nem keverednek el és össze, mindennek megvan a maga helye az ezáltal kényelmesen elrendezhető tartalommal rendelkező dobozban. Amennyiben pedig nekiállunk az első, ízelítő kalandnak, csak az űrhajókártyákat kell három kisebb paklira osztani, mellé választva egy-egy küldetést az első misszióhoz tartozó 2-2-2 közül (A-B-C), és már mehet is a Hold meghódítása. Vagyis első körben a Föld elhagyása. 

hogyan a Köszöntünk álmaid városában esetében, úgy a Holdnál is az az alapfelállás, hogy az űrhajókártyák három paklijának felső 1-1 lapját a számos oldaláról átfordítva a paklik alá/elé tesszük, így két sort kapva, amiből a felső a (paklis) három szám, alá pedig egy-egy ikon kerül. Ezek a későbbiekben különböző akciókat is jelentenek, de az első küldetésnél, mikor csak az űrhajót kell fel- és megtölteni, lényegében a sorokat jelölik, melyekbe a számokat írhatjuk. A lényeg, hogy teleírjuk a saját lapot, miközben az elválasztott termeket is befejezzük. Mert amikor befejezünk egy termet, megkapjuk annak odaírt hatásait, amikkel kombózva a saját dolgunkat egyszerűsítjük. Például X-et írunk egy tetszőleges helyre, vagy rakétákat aktiválunk és a többi. Amennyiben a hatásokat beindítjuk és használjuk, ki is satírozzuk azokat, és a sorok feltöltése közben a lapon a többi jelzést figyelve mindent jelölünk. Például hány rakétát aktiváltunk, hány rendszerhibánk van és a többi.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Köszöntünk a Holdon a Gémklubtól - Egy igazi űrkaland

Visszatért a Köszöntünk-sorozat, méghozzá a legelső után a legújabb változattal, ami igazából nem is egy játék, hanem rögtön tíz. A Köszöntünk álmaid városában egy nagyon jól működő, nagyon egyszerű flip & write játék volt, amely korabeli módon mutatta be egy város megteremtését az 1950-es években, amit akár 100-an vagy még többen is játszhattak egyszerre, szimultán módon.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Köszöntünk a Holdon