Kép forrása: tarsasozz.blog

Nidavellir - licit a legjobb zsoldosokért [tarsasozz.blog]

A Nidavellir egy 2019-ben (itthon 2020-ban) megjelent kártyás-szettépítő társasjáték. A játékosok egy törphadsereget toboroznak a sárkány legyőzésére a lehető legmegbízhatóbb helyről: kocsmákból. 😁 A játék kimondottan szép asztalképpel rendelkezik, vannak hozzá kártyatartók, és egy érmetartó kis tribün is; az illusztrációk pedig menő, ceruzás karakterrajzok. Nézzünk csak a doboz fenekére! 😉

Áttekintés

A játékosok a hadseregükbe a törpkártyákat a kocsmákból mindig egy előzetes licit alapján felállított sorrendben választják ki. A licit során a játékosok érméket helyeznek el a táblájukon, és azokat kocsmáról kocsmára felfedik. A megszerzett törpöket mindenki oszlopokba rendezi a játéktáblája mellé. A törpök öt kasztba sorolhatók: harcos, kovács, vadász, felfedező és bányász; minden kaszt különböző szabályok mentén pontozódik a játék végén. A szokványos törpökön kívül a seregünkbe hősöket is besorozhatunk, melyek akár különleges képességekkel is rendelkezhetnek. A célunk, hogy a lehető legtöbb pontot érő kártyaszettet, vagyis hadsereget hozzuk létre a második kor végére.

A játéknak központi eleme az érmékkel történő licitálás. Minden játékos kap egy táblát, amelyen a három kocsma címere látható: a Nevető kobold, a Táncoló sárkány és a Ragyogó paripa. A címerek alatt találunk egy erszényt is, ide további két érme helyezhető – a kocsmákkal együtt tehát összesen 5 érmének van hely, és ennek megfelelően minden játékos 5 érmét birtokolhat egyszerre.

[Cikk folytatása]

Nidavellir - licit a legjobb zsoldosokért

A Nidavellir egy 2019-ben (itthon 2020-ban) megjelent kártyás-szettépítő társasjáték. A játékosok egy törphadsereget toboroznak a sárkány legyőzésére a lehető legmegbízhatóbb helyről: kocsmákból. 😁 A játék kimondottan szép asztalképpel rendelkezik, vannak hozzá kártyatartók, és egy érmetartó kis tribün is; az illusztrációk pedig menő, ceruzás karakterrajzok. Nézzünk csak a doboz fenekére!

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Jan

A gémer Cascadia: Új tájakon kiegészítő [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.01.24. 18:07:00

A Cascadia vadvilágának sikere 2021-es megjelenése óta töretlen, és azt hiszem mindannyiunk nevében beszélhetek, amikor azt mondom, hogy nagyon vártunk már egy kiegészítőt ehhez a szuper játékhoz.

06Márc

Bonszai: egy társasjáték, amiben kiélheted a kreativitásod [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.03.06. 17:02:00

A Bonszai egy lapkalehelyezős családi társasjáték, amelyben igazi bonszaiokat legózunk össze hatszögek segítségével. Ráadásul a fa tényleg akármilyen irányban/stílusban nőhet, csak néhány alapvető szabályt kell betartanunk...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Nidavellir