Kép forrása: pcguru.hu

Fire & Stone – Kőből is megárt a sok [Társalgó]

Újfent a kőkorszakba látogatunk, ezúttal azonban Afrikából történő kiáramlásától kezdve, az emberiség világhódító útját követhetjük nyomon.

Az emberiség hajnala – írásos emlékek híján – sokáig a spekulációk tere volt, de a modern technikának és a génkutatásnak köszönhetően most már nagy bizonyossággal mondhatjuk, hogy valóban Afrika az emberiség bölcsője. Innen indult hosszú vándorútjára a Homo Sapiens, melynek során az egész bolygót bejárta, és mára odáig jutott, hogy mindezt társasjáték formájában is megörökítette. A Fire & Stone-ban nem először, és minden bizonnyal nem is utoljára.

A Fire & Stone nem egy bonyolult, és nem is egy kifejezetten hosszú játék. Adott a maihoz képest kissé torz, még javában vándorlófélben levő kontinensekkel megtűzdelt térkép, melyet három nagy egységre tagoltak: Európa-Afrika, Ázsia-Ausztrália és Amerika. A régióinak megfelelően feltöltjük tokenekkel, az erdő-sávval is hasonlóképpen cselekszünk, majd képpel felfelé lerakunk a helyére egy barlang-kártyát, ami később, a játék derekától változtatja meg a szabályokat. Ezután már csak a játékosok készleteit kell kiosztanunk, és indulhatunk is világhódító utunkra.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Fire & Stone a Pegasus Spiele-től - Kőből is megárt a sok

Újfent a kőkorszakba látogatunk, ezúttal azonban Afrikából történő kiáramlásától kezdve, az emberiség világhódító útját követhetjük nyomon. Az emberiség hajnala - írásos emlékek híján - sokáig a spekulációk tere volt, de a modern technikának és a génkutatásnak köszönhetően most már nagy bizonyossággal mondhatjuk, hogy valóban Afrika az emberiség bölcsője.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Fire & Stone