Kép forrása: gamestar.hu

Kingdomino: Kezdetek teszt - nincs olyan, hogy elég mamut [Gamestar]

Megérkezett az eddigi legjobb Kingdomino-variáció, ami pont annyival dobja fel az alapjátékot, hogy azért ne zsibbadjon le az agyunk a taktikázástól.

Számos kiváló és sikeres játékot köszönhetünk Bruno Cathalának, a francia társasjáték-tervezőnek, aki egyebek mellett a 7 Csoda: Párbajt, a Kanagawát, a Five Tribest, és a Kingdominót is megalkotta. Ezek mindegyike könnyen tanulható, és az egész család számára szórakoztatóak, az meg már csak extra, hogy mindhez sikerült remek grafikusokat találni, akik gyönyörű rajzokkal dobják fel a játékélményt. 

A 2016-ban megjelent Kingdomino számos egyéb elismerés mellett elnyerte a Spiel des Jahrest, 2021-ben pedig ennek egy variációja, a Dragomino lett az év gyerekjátéka az SdJ zsűrije szerint. Egyértelmű volt, hogy folytatni kell, így megszületett a Kingdomino: Kezdetek, ami a játékmenetet kreatívan rázza fel.

Az őskorba utazunk vissza, ahol 2-4 játékosnak barlangja környezetét kell építgetnie. Az alap játékmenet ismerős lehet azoknak, akik játszottak már valamelyik Kingdominóval: ezúttal kis vadászterületet formálunk úgy, hogy elvesszük az asztalra fektetett négy dominó egyikét, majd azt a szabályok szerint, a lehető legtöbb pont elérése reményében beillesztjük saját, 5x5-ös zónánkba. Koronák helyett most tűz jelenti a szorzót, de ez a változás nem csak a dizájnban mutatkozik meg.

[Cikk folytatása]

Kingdomino: Kezdetek teszt - nincs olyan, hogy elég mamut

Megérkezett az eddigi legjobb Kingdomino-variáció, ami pont annyival dobja fel az alapjátékot, hogy azért ne zsibbadjon le az agyunk a taktikázástól. Számos kiváló és sikeres játékot köszönhetünk Bruno Cathalának, a francia társasjáték-tervezőnek, aki egyebek mellett a 7 Csoda: Párbajt, a Kanagawát, a Five Tribest, és a Kingdominót is megalkotta.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kingdomino:Kezdetek