Kép forrása: pcguru.hu

Kemet – Vér és homok– Egyiptomi istenek vol.1. [Társalgó]

Szinte egyszerre érkeztek meg hazánkba az egyiptomi isteneket kétféle módon megidéző stratégiai játékok, az Ankh ebből még várat magára, ezúttal a Kemet dűnéi között vesztünk el.

Delta Vision a Gémklubhoz hasonlóan igen komolyan vette az előző év végét, majd ugyanezzel a lendülettel folytatta a 2022-es esztendőt. HippokratészSztroganov és a többi, és miközben a CMON is csatába küldte az ősi, egyiptomi isteneket (Ankh, ugye, de róla majd később), bizony a Matagot is tovább fűzte a saját sorozatát, azonos témakörben, a Kemet felélesztésével, ami ezúttal a hangzatos Vér és homok alcímet kapta a keresztségben. És hogy mit várhatunk tőle? Nos, területfoglalást és rengeteg háborúzást a franciák mitológiai szériájából (Yutacant pledge-elted már?), kockadobásoktól mentesen, kártyákkal és rengeteg minivel, Anubis, Bast és Sobek megidézésével. Azt senki nem mondhatja, hogy nincs választék a témában, a kérdés már csak az, hogy dönthetünk-e rosszul?

Kemet – Vér és homok meglehetősen méretes dobozban érkezik, még ha a bolti verziót birtokoljuk, akkor is, ehhez pedig jön a számos kiegészítő és extra, ha már Kickstarteren backeltük a játékot. De szorítkozzunk a normál változatra, azon belül is a hazaira, amivel szerencsére minden egyes szót lefordítva kapunk. A mutatós fedél alatt 5 játékosnak elegendő minit, piramis-elemet, mindenféle jelölőt, játékostáblát kapunk, illetve 4 nagy adag lapkát, színre és szintre lebontva, karakterenként egy-egy harci kártyapaklit, különböző isteni beavatkozás-kártyákat, no és a megidézhető lények mini-halmát, amik között az elefánttól a kígyóig és skorpióig minden megtalálható. Igen, a Kemet marad a mítosz talaján, nem a történelemhez mindenben hű stratégiaként vonul be az újkori történelembe, de utóbbiért talán kár is lenne, és később mondom is, hogy miért. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Kemet - Vér és homok a Delta Visiontől - Egyiptomi istenek vol.1.

Szinte egyszerre érkeztek meg hazánkba az egyiptomi isteneket kétféle módon megidéző stratégiai játékok, az Ankh ebből még várat magára, ezúttal a Kemet dűnéi között vesztünk el. A Delta Vision a Gémklubhoz hasonlóan igen komolyan vette az előző év végét, majd ugyanezzel a lendülettel folytatta a 2022-es esztendőt.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Ápr

Megjelent a JEM magazin 131. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.02. 20:09:00

JEM 2024 FEBRUÁR

22Feb

Ritka, amikor egy játék ennyire rászolgál a nevére [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.02.22. 16:14:00

A világ csodái központjában ha hiszitek, hanem, a világ csodái állnak: szám szerint 21 építmény, mind aranyos fafigura formájában.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kemet - Vér és homok