Kép forrása: gamestar.hu

A Stranger Things társasjáték is van annyira jó, mint a sorozat? [Gamestar]

Nagyjából a premierre időzítve érkezett meg a Stranger Things: Attack of the Mind Flayer, amiben az Elmenyúzó szolgáiként változtathatjuk társainkat is szörnyeteggé - ha elég ügyesen játszunk.

Hat évnek, három teljes sorozatévadnak kellett lepörögnie ahhoz, hogy a Stranger Thingsből - ami ugye úgy kezdődött, hogy gyerekek asztali szerepjátékot játszanak - olyan társasjáték készüljön, ami nem kvíz, Dungeons & Dragons kezdőszett (erre is 2019-ig kellett várni), vagy egy lusta Monopoly-variáció. A finálé még messze, úgyhogy igazából egyáltalán nem késett el a Repos Production, egy darabig még tartani fog a hype, ami most újra a csúcson van, hiszen május 27-én debütál a negyedik évad első fele.

Valószínűleg kevesen vágynak majd az események láttán az egyre romló állapotú Hawkinsba, de a '80-as évekbe annál inkább, és szerencsére a Stranger Things: Attack of the Mind Flayer dizájnja is megkönnyíti, hogy a múltba képzeljük magunkat. Persze a játék élvezetéhez nem kell rajongónak lennünk, de a beleélést segíti, ha tudjuk, mi forgatja fel az amerikai kisváros lakóinak életét.

[Cikk folytatása]

A Stranger Things társasjáték is van annyira jó, mint a sorozat?

Nagyjából a premierre időzítve érkezett meg a Stranger Things: Attack of the Mind Flayer, amiben az Elmenyúzó szolgáiként változtathatjuk társainkat is szörnyeteggé - ha elég ügyesen játszunk. Hat évnek, három teljes sorozatévadnak kellett lepörögnie ahhoz, hogy a Stranger Thingsből - ami ugye úgy kezdődött, hogy gyerekek asztali szerepjátékot játszanak - olyan társasjáték készüljön, ami nem kvíz, Dungeons & Dragons kezdőszett (erre is 2019-ig kellett várni), vagy egy lusta Monopoly-variáció.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Kommentek

  • csongrady.p

    2022-07-03 13:23:28

    A továbbgondolásba benne van az egyszerűsítés is. Én szeretem a légy résen játékot és amit észrevettem hogy bár minden információ ott van minden lapon valahogy azt láttam, hogy első játéknál a "sok" különféle kártya miatt van hogy ódzkodnak tőle az emberek. Itt ahogy néztem nemigen kell annyi kártyát ismerni és olvasgatni. Ez valakinek előny valakinek nem, vagy nem számít 🙂

  • VR46

    2022-07-03 07:20:16

    Nekem kb 30+ játszma van már a légy résenbe, és mikor megnéztem a ST bemutató játékot, egyből az jutott eszembe, hogy: ez egy nagyon gyenge utánzata annak a játéknak! Nem gondolnám, hogy továbbgondolása lenne, hiszen a légy résenben 100x több lehetőség van variálni a játék menetét. Szerintem épp, hogy az ST egy butított verzió, ahhoz képest.

  • MaRo

    2022-07-02 15:58:07

    A továbbgondoláson én is arra gondoltam, hogy egy kis pluszt belevinni az alapjátékmenetbe.

    Igazából lehet, hogy a légy résen sem jobb csak az ST esetéven a téma okoz csalódottságot és a légy résen is pár sor meg a téma az ami miatt érdekesebbnek hangzik talán bár nem néztem mélyen utána a párhuzamok miatt.

    Ki lehet esni ha lángszóróval megsütnek.

    Hát ez a mondat rész valahogy nagyon komikusan hat pedig nyilván nem az... De valahogy én a nyugodt gondolataimba merülve ezt olvasva kizökkentő hatású volt, hogy What??!

    Ez már megérte! :D

    Nem, tényleg nem feltétlen baj a kiesés, nálunk is előkerül olykor ilyen jellegű játék.

    Ha sikerül kipróbálni szeretettel várom / várjuk azt a visszajelzést is!

  • csongrady.p

    2022-07-02 14:09:32

    Továbbgondolás alatt nem azt értettem hogy jobb, hanem hogy olyan mintha ezen igyekeztek volna kicsit csavarni, hozzátenni, variálni.

    A légy résenben is ki lehet esni ha lángszóróval megsütnek, de van rá mód kivédeni is. Kiesés nem feltétlenül baj ha rövid a játék és nem random esemény okozza.

    Stranger thingset mi is szeretjük, de az eddigiek alapján lehet nem véletlenül vacilaltam. Remélem lesz alkalmam kipróbálni, akkor mindenre fény derül majd 🙂

  • MaRo

    2022-07-02 13:09:26

    Ez a játék az adatlapján elég sokat kapott pedig lehet jobb lett volna itt de már mindegy.

    Sajnos engem a gamestar leírás sem tudott arról meggyőzni, hogy ez a játék jó vagy nekem való. A téma is meglehetősen soványan merített szerintem. Ami egyébként fura, hogy főleg a rajongókat célozták de nekem a párom sem dobta el az agyát ettől az alkotástól pedig eléggé szereti a sorozatot. Ettől mondjuk még lehetne sikeres is természetesen.

    Akármennyire is továbbgondoltnak érzed nekem az általad ajánlott légy résen rövid adatlapja szerint jobban tetszett.

    Az ST-ben már az sem szerencsés, hogy kieshetsz. Még ha a partik pörögnek is ezt mégis ki kell vàrni ami nem szerencsés..

  • csongrady.p

    2022-07-02 12:37:53

    Nekem amúgy a Stay away, avagy Légy résen ugrott be egyből. Cthulhu tematikáju játék, ahol egy lény van és fertőzi meg lapcserével a szomszedjait ha tudja és ha sikerül a játékos az ő oldalára áll.Nekem kicsit ennek a továbbgondolásának tűnik, persze annyi játék van hogy biztos sok másikra is hasonlít kicsit.

    Szeretem azt a játékot is, így nem kizárt hogy ez is polcra kerül majd. Kérdés mennyiben ad mást mint az.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Stranger Things (magyar kiadás)