Kép forrása: pcguru.hu

Arkwright: A kártyajáték – Gőzerővel a meggazdagodás felé [Társalgó]

Gazdagodj meg az ipari forradalom idején: magyar nyelven is megjelent az Arkwright kártyaváltozata, a komplex gazdasági stratégia újragondolt, modernizált iterációja!

Korábban már kiadott társasokat relatíve kis változtatásokkal más műfajba áttolni régi és bejáratott intézmény, és sokszor úgy sül el, hogy még annak elődjét is túlszárnyalja. A roll(vagy flip)-and-write és a kockaváltozat is adja magát, de a legáramvonalasabb útvonal általában a kártyák felé történő elmozdulás, hiszen egy lap akár több komponenst, több mechanikát is képes kiváltani. Erre pedig az eredetileg 2014-ben megjelent Arkwrightnak több, mint szüksége van: Stefan Risthaus társasának extrém komplexitását mi sem példázza jobban annak BGG-nehézségénél (4,57), így az sem annyira meglepő, hogy a nyolc évvel később készült újragondolása sem éppen egy könnyed délutáni szórakozás.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Arkwright: A kártyajáték a Delta Visiontől - Gőzerővel a meggazdagodás felé

Gazdagodj meg az ipari forradalom idején: magyar nyelven is megjelent az Arkwright kártyaváltozata, a komplex gazdasági stratégia újragondolt, modernizált iterációja! Korábban már kiadott társasokat relatíve kis változtatásokkal más műfajba áttolni régi és bejáratott intézmény, és sokszor úgy sül el, hogy még annak elődjét is túlszárnyalja.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Arkwright: A kártyajáték