Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok a Piatniktól – Color Code [Társalgó]

Színek és fogalmak kavalkádja egy könnyed, konfrontációmentes partijátékban – ezek a Color Code főbb jellemzői.

Egy-egy eseményhez, érzéshez, cselekedethez vagy akár ételhez többi érzékszervünk révén automatikusan illatokat, színeket, hangokat társítunk. Ezt a leggyakrabban észre sem vesszük, mindaddig, amíg a „mellékapcsolt” élmény ismételt átélése után egyszercsak fel nem rémlik egy rég elfelejtett emlék. Hasonló szinesztéziát, avagy képzettársítást mindannyian felállítottunk már életünk során, akár tudatosan, akár tudattalanul. Kis gyakorlással és célzatossággal pedig akár hasznunkra is válhat a tanulásban, dolgok memorizálásában is. És ahogy azt a Color Code megmutatja, akár még játszani is lehet a szinesztéziával.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Color Code (x)

Színek és fogalmak kavalkádja egy könnyed, konfrontációmentes partijátékban - ezek a Color Code főbb jellemzői. Egy-egy eseményhez, érzéshez, cselekedethez vagy akár ételhez többi érzékszervünk révén automatikusan illatokat, színeket, hangokat társítunk. Ezt a leggyakrabban észre sem vesszük, mindaddig, amíg a „mellékapcsolt" élmény ismételt átélése után egyszercsak fel nem rémlik egy rég elfelejtett emlék.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Color Code