Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok a Piatniktól – Kokopelli [Társalgó]

Rituális pontgyűjtés az egész családnak, egy könnyed taktikázós-szettépítős kártyajátékben – ez a Kokopelli.

Kokopelli – a púpos, tollas fejdíszt viselő, táncoló, furulyán játszó alak – a hopi és más délnyugati indiánok körében a termékenység istensége. Hozzá és a többi kachinához (megszemélyesített természeti erőhöz, eseményhez) szóló és imádkozó, táncos, zenés rítusok szolgáltak ihletül a róla elnevezett társasjátéknak. Ha nagyon egyszerűen akarunk fogalmazni, egy szettépítős játékról van szó – ám ahogy az lenni szokott, a felszín alatt ennél több is lapul.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Kokopelli (x)

Rituális pontgyűjtés az egész családnak, egy könnyed taktikázós-szettépítős kártyajátékben - ez a Kokopelli. Kokopelli - a púpos, tollas fejdíszt viselő, táncoló, furulyán játszó alak - a hopi és más délnyugati indiánok körében a termékenység istensége. Hozzá és a többi kachinához (megszemélyesített természeti erőhöz, eseményhez) szóló és imádkozó, táncos, zenés rítusok szolgáltak ihletül a róla elnevezett társasjátéknak.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

28Márc

Megjelent Hajnóczy Soma új játéka – kipróbáltuk, milyen lett a Dűlőre jutunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.28. 14:35:00

Hajnóczy Soma megint borral játszik, ám a Dűlőre jutunkban nem szódával kell kevergetnünk, hanem eleve el kell készítenünk a palackokat.


Kommentek

  • hierroo

    2021-10-17 08:58:27

    Nekem az volt az első kérdésem erről a játékról, hogy ki vagy mi az a Kokopelli? :) Most már tudom. Az egy termékenységi istensége (volt) egyes amerikai népeknek az USA délnyugati részében. Elgondolkodtam rajta, hogy remélem nem veszik zokon, hogy egy isten, van egy játékban. Végülis láttam már isteneket társasjátékban. Görög, egyiptomi és más isteneket igen. Jézust és Máriát és egyéb szenteket (bár ők nem istenek), még nem láttam. Vagy valaki látott már olyan jellegű társasjátékot?

  • armin.d.ivan

    2021-10-16 11:21:52

    Ahogy így elnézem tökéletes újítás lenne a Kokopelli Karácsonyra, szerintem már unják otthon a Triomino - Activity - Scrubble hármast 😅 De hát ugye ezeknek ismermi mindenki a szabályait. Ez viszont elég egyszerűen magyarázhatónak tűnik, bár az első mondatról egyből a Fae jutott eszembe a szertartások miatt. Felkerül a listára, ideje frissíteni az otthoni készletet is.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kokopelli