Kép forrása: tarsasozz.blog

Maracaibo – A nagy karibi utazás [tarsasozz.blog]

A Maracaibo egy 2019-es megjelenésű stratégiai játék, melynek a szerzője nem más, mint Alexander Pfister, akinek A nagy western utazást (Great western trail – GWT) is köszönhetjük. A két játék sok mechanizmusban és megoldásban osztozik, emiatt azt mondják, hogy aki az egyiket szereti, nem hagyhatja ki a másikat. Így tehát fogtuk magunkat, és GWT rajongóként belevetettük magunkat a Maracaiboba.

Áttekintés

Maracaiboban a játékosok összesen négyszer utazzák körbe a Karib-tengert, azonban az, hogy ki milyen tempóban halad, mely városoknál/falvaknál áll meg az utazása során, mindenkire egyénileg van rábízva. A játékos köre két fázisból áll: először hajózik (1-7 mezőnyit léphet előre), majd végrehajtja a város vagy falu akcióját, ahova érkezett.

A játék rengeteg kártyával operál, és minden kártyának kettős szerep jut: eldobhatók a rajtuk lévő árukért vagy tárgyakért cserébe (városokban vagy küldetések teljesítésekor), vagy kijátszhatók a játékos elé a képességeikért cserébe. Az áruk eladásakor egy-egy fejlesztéskorongot vehetünk le a játékostáblánkról, amivel vagy az akcióinkat fejleszthetjük, vagy plusz pénzhez/pontokhoz juthatunk.

[Cikk folytatása]

Maracaibo - A nagy karibi utazás

A Maracaibo egy 2019-es megjelenésű stratégiai játék, melynek a szerzője nem más, mint Alexander Pfister, akinek A nagy western utazást (Great western trail - GWT) is köszönhetjük. A két játék sok mechanizmusban és megoldásban osztozik, emiatt azt mondják, hogy aki az egyiket szereti, nem hagyhatja ki a másikat.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.


Kommentek

  • vigh.doraa

    2021-07-10 20:39:06

    A Mombasa-t nem ismerem közelebbről, viszont tényleg sok hasonlóságot vélt felfedezni a kíváncsi kis agyam a Great Western Trial-lel. 😅

  • harnas1207

    2021-07-08 15:57:07

    Nagyon érdekel ez a játék, de a nyelvfüggősége miatt lekerült a bakancslistáról. Az ajánló alapján megint kedvet kaptam hozzá, de nekem úgy tűnik mintha teljes egészében egy Great Western Trail és Mombasa keverék lenne. Rosszul látom?

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Maracaibo