Kép forrása: pcguru.hu

Ganesha – Győzd le a stresszt, színezd ki a mandalát! [Társalgó]

Minden bizonnyal a névadó Ganesha, az elefántfejű istenség, a tudás és bölcsesség patrónusa ihlette ezt az absztrakt stratégiát.

Ganésa, avagy Ganapati vagy Vinajaka a hindu panteon egyik legismertebb tagja, Indiától Baliig, Fijitől Trinidad és Tobagóig terjedt el a szentsége. A számos tájon számos módon megjelenített isten közös vonása, hogy elefántfülekkel és ormánnyal ábrázolják, változó számú kar társaságában, és ahogy az lenni szokott, a születését érintő mítoszok sem egyeznek meg. A legelfogadottabb nézet az, hogy Síva és Parvati fiaként született (de egyiküknek legalábbis valamilyen úton-módon köze volt megszületéséhez). Akárhogyan is legyen, Ganésa segít az anyagi és lelki akadadályok legyőzésében, egyúttal a tudomány és művészet patrónusa, valamint az intellektus és a bölcsesség dévája. Ez utóbbi kettőt idézzük meg magunkban mi is, hogy a róla elnevezett játékban győzelemre jussunk.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Ganesha a CrowD Gamestől - Győzd le a stresszt, színezd ki a mandalát!

Minden bizonnyal a névadó Ganesha, az elefántfejű istenség, a tudás és bölcsesség patrónusa ihlette ezt az absztrakt stratégiát. Ganésa, avagy Ganapati vagy Vinajaka a hindu panteon egyik legismertebb tagja, Indiától Baliig, Fijitől Trinidad és Tobagóig terjedt el a szentsége.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Ganesha