Kép forrása: pcguru.hu

Yellow & Yangtze - A birodalom visszavág [Társalgó]

Két évtized után visszatért egy ikonikus Knizia-játék, amely nem csupán a témát cserélte le, de a játékmenetbe is alaposan belenyúlt. Megnéztük a Tigris & Euphrates újragondolását!

Az már a King's Road és a Medici: The Dice Game esetében is nyílvánvaló volt, hogy az ausztrál Grail Games nem ismer akadályt, és minden követ felforgat, amely alatt esélyesen egy Knizia-játék lapul, hiszen olyan elánnal vetették rá magukat az osztrák játéktervező életművére, mintha az életük múlna rajta. Azzal viszont semmiképp se vádolhatók, hogy félmunkát végeznének, hiszen a legtöbb esetben messze nem állapodnak meg az újrakiadásban, sokkal inkább szeretik a modernizálást vagy épp az újragondolást – és pontosan ez történt a 2018-as Yellow & Yangtze esetében is, ami teljesen új csomagolásban, trójai falóként rak az asztalra egy valójában sokkal régebbi játékot.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Yellow & Yangtze a Grail Gamestől - A birodalom visszavág

Két évtized után visszatért egy ikonikus Knizia-játék, amely nem csupán a témát cserélte le, de a játékmenetbe is alaposan belenyúlt. Megnéztük a Tigris & Euphrates újragondolását! Az már a King's Road és a Medici: The Dice Game esetében is nyílvánvaló volt, hogy az ausztrál Grail Games nem ismer akadályt, és minden követ felforgat, amely alatt esélyesen egy Knizia-játék lapul, hiszen olyan elánnal vetették rá magukat az osztrák játéktervező életművére, mintha az életük múlna rajta.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • harnas1207

    2021-06-19 21:55:57

    Sajnos csak játékos segédletek.

  • vigh.doraa

    2021-06-19 20:58:30

    Szia, teljes szabályt nem találtam, de BGG-n van fent magyar játékossegédlet, meg még valamit láttam :)

  • harnas1207

    2021-06-19 19:04:09

    Nagyon érdekelne a játék, de magyar szabály sehol nem található hozzá.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Yellow & Yangtze