Kép forrása: thegiftforge.hu

Teotihuacan vélemény / Ezzel társasozunk mi! [TheGiftForge.hu]

... úgy érzem a mai munkám lesz életem utolsó munkája. Öregek a csontjaim és számos fát kivágtam már. Segítettem a nagy piramis építkezésében, becsülettel imádkoztam az Isteneknek és jó pár kakaót megkerestem. Felhelyezek még egy dekorációt a piramisra, majd felemelkedem. Ezzel átadom helyem a következő generációnak ...

Történet

Kezdjük a legfontosabbal, a város nevének kiejtése: "Teotivakan".  A 2018-ban megjelent játék megmutatja tervezőjénekDaniele Tascininek a nagyszerűségét. A fejlesztők között szerepel Turczi Dávid is, aki egyebek mellett a játék solo módját készítette. A játék nagyon egyedi hangulatú grafikájáért pedig a görög származású Odysseus Stamoglou-t illeti dicséret. Mi 2020-ban kerültünk kapcsolatba a játékkal. Számos videó megnézése után hamar szerelem lett belőle. Azóta kibővítettük az összes kiegészítővel, pár promóval és dekorációval, melyek tovább növelték a komplexitást. Úgyhogy immár ketten is közel 2 órán keresztül építjük a piramist. 

[Cikk folytatása]

Teotihuacan vélemény / Ezzel társasozunk mi!

úgy érzem a mai munkám lesz életem utolsó munkája. Öregek a csontjaim és számos fát kivágtam már. Segítettem a nagy piramis építkezésében, becsülettel imádkoztam az Isteneknek és jó pár kakaót megkerestem. Felhelyezek még egy dekorációt a piramisra, majd felemelkedem. Ezzel átadom helyem a következő generációnak ..

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Márc

Megjelent Hajnóczy Soma új játéka – kipróbáltuk, milyen lett a Dűlőre jutunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.28. 14:35:00

Hajnóczy Soma megint borral játszik, ám a Dűlőre jutunkban nem szódával kell kevergetnünk, hanem eleve el kell készítenünk a palackokat.

04Ápr

Végre egy egyedi képregény-adaptáció: egy társasjáték [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.04. 17:10:00

Amikor egy filmből, könyvből, képregényből készül társasjáték, akkor rendszerint azok keresik, akik ismerik és szeretik az eredeti művet. Erre is számítanak a kiadók, amikor megjelenik a Star Wars-os Monopoly vagy A Gyűrűk Urá-s Rizikó...


Kommentek

  • rocky015

    2021-06-11 10:23:01

    Engem érdekelne, bár mondjuk a "T-sorozat"-ból nekem inkább a T’zolkin vagy a Tekhenu ami első látásra inkább fekszik.
    Ennek is megvan a varázsa, a mexikói/azték kultúra vonzó, a bele helyezett mechanikák is; viszont a fentebb említett kettőből választanék előbb ha majd lehetőségem lesz rájuk.

  • porcine

    2021-06-10 21:16:31

    Köszönöm ezt az igazán szép és alapos írást, élmény volt olvasni, de sajnos ez a játék engem abszolút nem tud megfogni. Nem az összetettségétől tartok, még az a legvonzóbb az egészben Turczi Dávid neve után. Egyszerűen sem a téma, sem az asztalkép, sem a kockák nem keltették fel az érdeklődésemet. De minden tiszteletem az alkotóké és azon játékosoké, akik veszik a fáradtságot és megküzdenek ezzel a játékkal.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Teotihuacan: Az istenek városa