Kép forrása: pcguru.hu

Alma Mater– Tanulj, tinó! [Társalgó]

Egyetemre járni nem a legegyszerűbb feladat, egy egész intézményt irányítani viszont még annál is több fejfájással jár. Az Alma Materben azonban pontosan ez a teendő, méghozzá egy 15. századi intézet élén!

Nem csitul az olasz játéktervezők által keltett hullám: a Marco Polóval és a Tzolk'innal indított Daniele Tascini-invázió mára már egy kisebb alműfajt hozott létre a T-játékokkal. De a modern Európa egyik bölcsőjének köszönhetjük a hamarosan magyarul is érkező Barrage-ot, a Newtont, és azt a legendás Lorenzo Il Magnificót is, melynek szerzőpárosa immáron sokadik alkalommal állt össze. Ezúttal a 15. századi Európa egyetemi forradalmát dolgozzák fel a jól ismertet receptet követve – gazdagon és lehetőség szerint komplexen.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Alma Mater a Metagame-től - Tanulj, tinó!

Egyetemre járni nem a legegyszerűbb feladat, egy egész intézményt irányítani viszont még annál is több fejfájással jár. Az Alma Materben azonban pontosan ez a teendő, méghozzá egy 15. századi intézet élén! Nem csitul az olasz játéktervezők által keltett hullám: a val és a nal indított Daniele Tascini-invázió mára már egy kisebb alműfajt hozott létre a T-játékokkal.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Kommentek

  • harnas1207

    2021-10-07 01:39:08

    Három nagyon hasonló témával rendelkező játék került teszt asztalra. Bár a második és harmadik helyezettől írtam már véleményt, a Newton eddig lemaradt. Nemsokára pótlom! Számunkra meglepő módon ő lett az első. Izgalmas volt mind a három társast kipróbálni, és egyiket se bántuk meg!

  • maricusi

    2021-10-06 23:29:31

    A tapasztalatodat légy szíves oszd meg velünk bővebben.

  • harnas1207

    2021-10-05 23:56:57

    Végeredmény:

    1. Newton

    2. Alma Mater

    3. Coimbra

  • porcine

    2021-05-26 08:25:31

    Akkor ez a játék adja az szfe-s kancellár érzést?:)))

    Nagyon jó a cikk és ilyenkor jövök rá, hogy nyugdíjas koromban naponta fogok játékteszteket és cikkeket írni a hasonló játékokról. Nekem nagyon meghozta a kedvemet a játékhoz az isnertető. Meglátjuk...

  • harnas1207

    2021-05-25 17:02:42

    A Comibra, a Newton és ez is a polcon pihen tesztelésre vár. Nagyon sok reményt fűzök hozzájuk, de úgy érzem háromból maximum egy fog megmaradni.

  • Csiracsirke

    2021-05-25 15:17:55

    Na igen a Praga Caput Regni-nél én is teljesen elvesztem de az illusztrációk ott jobban tetszenek és az összerakható elemek is királyúl vannak megcsinálva mind a Károly-híd az éhségfal és a székesegyház a játékostábláról nem is beszélve...

  • rocky015

    2021-05-25 13:41:20

    Ugyanez a zsúfoltság jellemzi a Praga Caput Regni -t is. Annak a megjelenése is elég "retro"-s szerintem, viszont a beszámolók és videók alapján nehezebben átláthatóbb mint ez.
    Néztem a Coimbra -ról is videókat, abban is van minden ami kell, de a tábláját nem ítéltem zsúfoltnak.
    Megvenni én sem venném, annyira nem vonz, de az utóbb említett 'Coimbra'-t igen; az valahogy elnyerte a tetszésem.

  • hierroo

    2021-05-25 13:26:00

    Én a mechanikáról nem mondanék egyenlőre semmit, meg hogy mekkor nagy, vagy nehéz, de a kinézete nem átlagos nekem. Nem tudtm, de rögtön a Coimbra jutott az eszembe, hogy milyen hasonló a kinézete. Aztán persze megnéztem, és tényleg ugyanaz a grafikus készítette. (Chris Quilliams) Biztos nem én vagyok az első aki ezt észtrevette! :)

  • godzsakattila

    2021-05-25 13:11:03

    Pont ez volt az érzésem nekem is, első gondolat "Jézusom de sűrű és tömött az egész minden", majd arra gondoltam, játék közben biztos rájönnék mit hogy kell és nem is tünne zsúfoltnak, a második észrevételen nekem is enyhe retrós hatás volt, de az meg számomra kifejezetten pozitív üzenetet tud hordozni alapjáraton. Szerintem is jók az elemek és a játék mód is. Szívesen kipróbálnám, de nem hiszem, hogy olyan gyakori vendég tudna lenni az asztalon, hogy beszerezni is megérje.

  • Csiracsirke

    2021-05-25 12:55:06

    Ez a játék is olyan hogy ránézel és besokalsz a sok alkatrésztől és a tábla zsúfoltságától de ha elkezditek rájössz hogy mégsem annyira komplikált játszani, kinézetre nekem retro játék benyomását kelti ami nem baj, szépek a kis könyvecskék és a meeple-ök. Tetszik a mechanikája és az is hogy több lehetőség is van a pontszerzésre. Nem venném meg esetleg csak kölcsön próbálnám ki.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Alma Mater