Kép forrása: Elfnet.hu

Metro „…Ötös metró, hatos metró…” [Elfnet.hu]

A furcsa alakú (magas, de nem túl nagyméretű) dobozon egy ország-független kifejezés olvasható - METRO. Dirk Henn zseniális(an egyszerű) társasjátékának nem túl hosszú a kerettörténete: a századfordulóra készülő franciák zsúfolt tömegközlekedésük egy részét a föld alá kívánják átcsoportosítani. Ezzel komoly lemaradást igyekeztek pótolni, hiszen az Egyesült Királyságban már 1863-ban beüzemelték az első londoni vonalat, ráadásul 1896-ban az amúgy nem túl fejlett Magyarországon is megindult a földalatti közlekedés. Mint a játék körítéséből megtudhatjuk, a franciák igyekeztek bizonyítani fejlettségüket és gőzerővel láttak neki a metróépítésnek.

Mára már több mint tucatnyi vonalon utazhatnak a párizsiak, de az 1900-as, Franciaországban megrendezett világkiállításra még csak néhány girbegurba, a belvárost behálózó vonal épült meg. A felszín alatti suhanást a világ minden tájáról érkezett emberek megtapasztalhatták, ugyanis mind a 19. Világkiállítás-, mind az ugyanabban az évben megrendezett második újkori olimpia Franciaországban volt.

A borítóképen egy, az építés alatt készült meglepő, ám hibás (ld. lentebb) mű látható: az óriási, minden elnyelő féregnek tűnő alagútszakasz mindenképpen egyedi és jó első benyomást kelthet a játékosokban. A fedelet leemelve feltárul az egyetlen táblából, a síneket ábrázoló vágánylapokból, metró-kocsikból, 1-1 bábúból és fél tucat metróvonal-kártyából álló tartozék-tömeg (összesen 134 elem).

[Cikk folytatása]

Metro - Elfnet.hu

A furcsa alakú (magas, de nem túl nagyméretű) dobozon egy ország-független kifejezés olvasható - METRO. Dirk Henn zseniális(an egyszerű) társasjátékának nem túl hosszú a kerettörténete: a századfordulóra készülő franciák zsúfolt tömegközlekedésük egy részét a föld alá kívánják átcsoportosítani.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Metro