Kép forrása: tarsasozz.blog

Praga Caput Regni – igazi eye candy, de mitől olyan jó játék? [tarsasozz.blog]

A Praga Caput Regni egy 2020-ban megjelent stratégiai társasjáték, mely Vladimír Suchý-nak, az Underwater Cities tervezőjének a játéka.

A játékot könnyű felismerni a 3-dimenziós komponensek (lépcsők, Károly-híd), a forgatható akciókerék, a kétrétegű játékostáblák vagy a gazdagon illusztrált játéktábla alapján. Célunk pedig nem más, mint a város legismertebb hídjának, a Károly-hídnak a megépítése.

Áttekintés

Praga Caput Regni tipikusan egy olyan társasjáték, ahol sok forrásból szerezhetünk pontokat, viszont itt tényleg érdemes mindegyikre odafigyelni – a játékban minden akció összefügg egy másikkal, és ha ügyesen szövögetjük ezt a bonyolult szőnyeget, a végén ponteső lehet a jutalmunk. Fussunk is gyorsan végig a főbb akciókon, utána pedig kitérek a tervező néhány, szerintem zseniális ötletére.

[Cikk folytatása]

Praga Caput Regni - igazi eye candy, de mitől olyan jó játék?

A Praga Caput Regni egy 2020-ban megjelent stratégiai társasjáték, mely Vladimír Suchý-nak, az Underwater Cities tervezőjének a játéka. A játékot könnyű felismerni a 3-dimenziós komponensek (lépcsők, Károly-híd), a forgatható akciókerék, a kétrétegű játékostáblák vagy a gazdagon illusztrált játéktábla alapján. Célunk pedig nem más, mint a város legismertebb hídjának, a Károly-hídnak a megépítése.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

21Máj

Underwater Cities – A tengerfenék terraformálása [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2021.05.21. 10:30:00

Az Underwater Cities (UC) egy A Mars terraformálásához (TM) hasonló engine-buildinges sci-fi társasjáték...

25Máj

Alma Mater– Tanulj, tinó! [Társalgó]

Kedvcsináló | 2021.05.25. 09:00:00

Egyetemre járni nem a legegyszerűbb feladat, egy egész intézményt irányítani viszont még annál is több fejfájással jár.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Praga Caput Regni