Kép forrása: tarsasozz.blog

Polynesia: szökés a lávafolyam elől [tarsasozz.blog]

A Polynesia egy tavalyi (2020) megjelenésű társasjáték a spanyol Ludonova kiadótól. Ebben a társasjátékban Polinézia szigetvilágát fedezzük fel, no persze nem csak jókedvünkben – a vulkán ugyanis hamarosan kitör, ezért el kell menekülnünk eddigi lakhelyünkről a biztonságos kis szigetek valamelyikére. Vajon mindenkinek sikerül ez, még mielőtt a láva maga alá temet mindent?

[Cikk folytatása]

Áttekintés

Polynesiában egyfajta hálózatépítés a célunk, ugyanis a menekülést jelentő szigeteket tengeri útvonalakon keresztül érhetjük el. A játék konfrontatív jellegű abban a tekintetben, hogy az a játékos, aki elsőként felfedezte az adott útvonalat, vámot szed a többiektől, akik azt használni akarják vagy az illető hajójával, vagy a sajátjukkal. A szigetek különböző bónuszokat rejtenek, melyekben akkor részesülünk, ha ott hagyjuk egy figuránkat, illetve az ott is marad a termelés fázisig, vagy akár a játék végéig, plusz pontok reményében. Ezen kívül néhány sziget esetén az, aki elsőként teszi be oda a lábát, egy plusz kis jutalmat is kaphat, sziget tokenek formájában. Összességében tehát hálózatépítés, jó helyezkedés, felfedezés történik a játéktáblán, miközben igyekszünk minél több emberünket letenni és lehetőleg kijuttatni őket a közelgő vulkánkitörés hatótávolságából.

Polynesia: szökés a lávafolyam elől

A Polynesia egy tavalyi (2020) megjelenésű társasjáték a spanyol Ludonova kiadótól. Ebben a társasjátékban Polinézia szigetvilágát fedezzük fel, no persze nem csak jókedvünkben - a vulkán ugyanis hamarosan kitör, ezért el kell menekülnünk eddigi lakhelyünkről a biztonságos kis szigetek valamelyikére. Vajon mindenkinek sikerül ez, még mielőtt a láva maga alá temet mindent?

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...


Kommentek

  • Robby

    2021-03-18 21:52:27

    Nem láttam egyik hazai kiadó tervei között sem, de egyéb játékai sem jelentek meg eddig magyarul a spamyol kiadónak. Így egyhamar nem hiszem, hogy megjelenik, de a játékszabály elérhető magyarul, annak a pár dagály kártyának is van fordítása ami nyelvfüggő a játékban. Én azt szoktam csinálni, hogy kinyomtatom és kártyavédőbe beleteszem az eredeti lap elé.

  • harnas1207

    2021-03-18 20:51:35

    Erre a játékra én is felkaptam a fejem. Várható magyar kiadás?

  • veerzoltan80

    2021-03-01 19:58:25

    a bemutató maga nagyon szimpatikus volt - még a negatív végkifejlet ellenére is, de mivel nyelvérzékeny a játszócsapat a gyerekek miatt, biztosan kivárjuk amíg honosodik. ha meg nem akkor asszem lemaradunk erről.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Polynesia