Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Night of the Living Dead: A Zombicide Game [Társalgó]

A Zombicide mára fogalommá vált a zombis témájú társasok között, de vajon mi illene jobban a tematikába, mint maga Romero klasszikusa, Az élőhalottak éjszakája?

Bár mélységeit és hangulatát tekintve talán nyugodtan mondhatjuk, hogy az élőhalottakkal foglalkozó társasok közül az itthon is megjelent Holtak tele: Válaszúton a legminőségibb darab, azért a CMON boszorkánykonyhájából jött, egyre terjedelmesebb világgal rendelkező, 2012 óta töretlenül népszerű Zombicide-nak (ami már lényegében mindenféle ellenfelet a játékosok nyakába zúdított) sincs miért szégyenkeznie. Sőt, akit nem zavar az ameritrash, az könnyen kedvencre lelhet a rengeteg minivel, fejezetekből álló kampánnyal rendelkező sorozattal, melynek legújabb epizódja (ha a 2nd Editiont nem számítjuk) maga a horrormester, George A. Romero és munkássága előtt tiszteleg. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Night of the Living Dead: A Zombicide Game az Asmodee UK-től

A Zombicide mára fogalommá vált a zombis témájú társasok között, de vajon mi illene jobban a tematikába, mint maga Romero klasszikusa, Az élőhalottak éjszakája? Bár mélységeit és hangulatát tekintve talán nyugodtan mondhatjuk, hogy az élőhalottakkal foglalkozó társasok közül az itthon is megjelent Holtak tele: Válaszúton a legminőségibb darab, azért a CMON boszorkánykonyhájából jött, egyre terjedelmesebb világgal rendelkező, 2012 óta töretlenül népszerű Zombicide-nak (ami már lényegében mindenféle ellenfelet a játékosok nyakába zúdított) sincs miért szégyenkeznie.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

21Jan

Az Unmatched kooperatív játékként talán még jobb, mint amikor egymást kell gyepálnunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.01.21. 20:10:00

Az Unmatched Kalandok keretében nem (csak) egymással, hanem a Molyemberrel, a Marslakóval, és csatlósaikkal kell küzdeniük.


Kommentek

  • Csiracsirke

    2021-03-28 16:28:55

    Élőhalottak éjszakája és Zombicide? Lehet hogy drága de magas minőség és szuper élmény, nekem a Zöld Horda van meg nem hiszem hogy nagy különbségek lennének a játékmenetben simán venném, már a film klasszikus miatt is, az egyik kedvencem és a doboza is rohadt jól néz ki árad belőle a hangulat, remélni tudom csak hogy egyszer magyarúl is megjelenik.

  • Robby

    2021-02-03 23:36:36

    Nagyon szeretem a zombis játékokat. Szerintem a Holtak Tele a legjobb (kár, hogy a kiegek nem jelentek meg magyarul), esetleg ár/érték alapján a Tiny Epic Zombie..., de a Zombicide sorozat is nagyon jó, csak drága. Ez is ígéretesen hangzik bár akinek megvan a Zombicide annak nem hoz annyi újdonságot, hogy megérje (gondolom ez is méregdrága), de nekem a film és a zombik miatt tuti kötelező darab lesz, fóleg, ha egyszer magyarul is megjelenik.

  • odassyan

    2021-01-29 15:44:39

    Klassz játéknak tűnik, bejönnek ezek a zombis, túlélős témák. Bár nem igazán volt még alkalmam többfélét kipróbálni, csak egyet, de az is egy kisebb dobozos, egyszerűbb szabályú játék. Bár eléggé hangulatos és tartja a feszültséget az emberben, hogy túléljük vagy mind kipurcanunk még mielőtt sikerülne mindent összehozni. :D Egyszer biztos beruházok egy ilyen vagy hasonló játékra, csak még nem tudom mivel lenne érdemes kezdeni.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Night of the Living Dead