Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/praga-caput-regni-f32ad5233c861352b1ac-mid.jpg

Praga Caput Regni a Delicious Gamestől [Társalgó]

Légy a történelem részese: gazdag polgárként járulj hozzá a cseh király kezdeményezéséhez, és tégy meg mindent, hogy Prágából váljon a középkor és a Szent Római Birodalom egyik legimpozánsabb városa a legendás cseh játéktervező, Vladimír Suchý legújabb játékában!

Vladimír Suchý-ról eddig is könnyűszerrel elmondható volt, hogy ötletekért nem kell a szomszédba mennie, hiszen 2007-ben indult karrierje óta készített már játékot középkori települések kereskedelmi szövetségéről, 19. századi hajómágnásokról és a pulzárokban rejlő erő kiaknázásról is. A tömegek a nevét mégis elsősorban legutóbbi játéka, a 2018-as Underwater Cities (amit idén a Gémklub magyarul is kiad) kapcsán ismerték meg, melyben az emberiség az óceánok mélyén veti meg a lábát (hamarosan mi is bemutatjuk). Ilyen előélettel eléggé kiszámíthatatlan volt, hogy mi lesz a következő téma, amire Suchý ráveti magát, tavaly így hatalmas elvárásokkal és az emiatt megelőlegezett fanfárok fülsüketítő zajával érkezett meg a Praga Caput Regni, melyben az alkotó hazájának és szülővárosának, Prágának osztották a főszerepet.

[cikk folytatása]

[Társalgó] Praga Caput Regni a Delicious Gamestől

Légy a történelem részese: gazdag polgárként járulj hozzá a cseh király kezdeményezéséhez, és tégy meg mindent, hogy Prágából váljon a középkor és a Szent Római Birodalom egyik legimpozánsabb városa a legendás cseh játéktervező, Vladimír Suchý legújabb játékában!

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Kommentek

  • szocsadam

    2021-02-04 17:40:56

    Én is, de láttunk már ilyet. A Gémklub nem éppen az olcsó kiadók közül való, de hát legalább az eredeti árát ne lepje túl.

  • hierroo

    2021-02-04 07:56:37

    Remélem azért nem fogják túlárazni azért mert sokan vágynak erre a játékra! Szomorú lennék!

  • szocsadam

    2021-02-03 17:52:00

    Eddig is szemezgettem ezzel a játékkal, de ez után a cikk után, illetve hogy a Gémklub hozza magyarul, előugrott a wishist élére. Kíváncsi leszek az ára mennyit fog ugrani a magyar kiadás miatt :)

  • exerrege01

    2021-01-26 17:28:06

    Nálam egyértelműen a tavalyi év legjobb játéka lett. Összetett, de minden logikusan van felépítve benne. Az akciók egyszerűek és az akció tárcsa remekül oldja meg, hogy ne legyen egy, mindent legyőző taktika. Reagálsz a többiek lépéseire és a tárcsa által jelenleg felkínált lehetőségeire. Szerencsére az újrajátszhatóság nagy benne: a tárcsa akciólapjai kétoldalúak, a katedrális és a fal mezőihez jár külön, szintén kétoldalú lapkák. Ezenfelül a híd és a híd akció mezői is variálhatóak. Egyedül még nem játszottam vele, de 2-től 4 főig mindig remek játékot játszottunk. Én nagyon ajánlom, azoknak akik egy agyalósabb euro játékot keresnek, mert egy remekül összerakott és élvezetes darab a Praga Caput Regni.

  • hierroo

    2021-01-23 16:02:30

    Én nagyon szemezek ezzel a játékkal, mert ez a középkori stílusú társasjáték sok érdekességet rejtegethet. Szólóban is játszható úgy tudom. Még azért jó volna tudni más véleményét is. A BGG-n 8.4 az értékelése, ami jó, és rossz véleményt nem nagyon olvastam. Lehet, hogy nehezebben tanulható meg, de ez ne rémítsen meg senkit! Ki kell próbálni!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Praga Caput Regni