Kép forrása: https://tarsasozz.blog/static/3b571ce598058e0d07b583422df1474e/8c459/Mariposas-csaladi-tarsasjatek-10-1.jpg

Mariposas – a királylepkék lenyűgöző vándorútja [tarsasozz.blog]

A Mariposas egy 2020-as megjelenésű társasjáték, melyet a népszerű Fesztáv megalkotója, Elizabeth Hargrave tervezett. Ebben a játékban most nem a madarak, hanem a pillangók kapták a főszerepet, méghozzá egy kitüntetett fajta: a királylepke, melynek észak-amerikai vándorútja áll a játék középpontjában.

Áttekintés

Mariposas című társasjátékban a királylepkéink tavasszal indulnak Michoachánból, majd egészen őszig járják Észak-Amerika tájait, szaporodnak, míg végül leszármazottaik visszatérnek a meleg Mexikóba. A játék célja, hogy minél több pontot szerezzünk a lepkéinkkel az évszaknak megfelelő célok teljesítésével, és minél több 4. generációs lepkét juttassunk vissza a startmezőre. A játéktábla gyakorlatilag egy hatalmas virágos rét, ahol 5 különböző virágfajt gyűjtögetünk.

Kép forrása: https://admin.tarsasozz.blog/content/images/size/w1000/2021/01/Mariposas-csaladi-tarsasjatek-4.jpg

A játékot egyetlen, 1. generációs lepkével kezdjük, mellyel miután begyűjtöttünk két azonos virágjelölőt és találtunk egy selyemkórót, létrehozhatunk egy 2. generációs lepkét. A képlet tehát egyszerű: gyűjts virágjelölőket (lehetőleg azonosakat), majd váltsd be őket az újabb és újabb lepkékért. Ezen kívül igyekezz úgy mozogni a táblán, hogy minél több évszakvégi célt teljesíts. A mozgásod városokban is véget érhet, itt bónuszkártyákat vagy életciklus-kártyákat szerezhetsz. Ha egy az életciklus kártyákból összehozol egy sorozatot (pete-lárva-báb-lepke), akkor további pontokat, vagy bónuszakciókat kapsz.

[cikk folytatása]

Mariposas - a királylepkék lenyűgöző vándorútja

A Mariposas egy 2020-as megjelenésű társasjáték, melyet anépszerű Fesztáv megalkotója, Elizabeth Hargrave tervezett. Ebben a játékban most nem a madarak, hanem a pillangók kapták a főszerepet, méghozzá egy kitüntetett fajta: a királylepke, melynek észak-amerikai vándorútja áll a játék középpontjában.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Feb

Polynesia: szökés a lávafolyam elől [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2021.02.27. 10:00:00

A Polynesia egy tavalyi (2020) megjelenésű társasjáték a spanyol Ludonova kiadótól.

03Feb

PARKS – egy kimondottan szép társasjáték dilemmája [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2021.02.03. 10:00:00

A PARKS egy 2019-ben megjelent társasjáték, amelyben túrázók bőrébe bújva Észak-Amerika nemzeti parkjait látogatjuk meg.


Kommentek

 • levaibalazs704

  2021-01-21 10:52:03

  Nagyon jó összefoglaló lett!

  Elizabeth Hargrave keze alól eddig csak jó játékok kerültek ki így nem csodálom, hogy ez azonnal megvett kilóra. A játék menete nekem nagyon tetszik, hogy 4 generációval játszunk. És a játék könnyedsége miatt ez egy remek kikapcsolódási lehetőség. Ha valakinek megvan a fesztáv akkor érdemes egy próbát tennie ezzel is.

 • kreka28

  2021-01-20 21:48:33

  Szuper összefoglaló!

  Engem abszolút meggyőzött. ☺️

  A Fesztáv szuper játék és az itt olvasottak alapján ez is hasonlóan jónak ígérkezik.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Mariposas