Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/tekhenu-obelisk-of-the-sun-48979556f2ed56f6c11b-mid.jpg

Tekhenu: Obelisk of the Sun a Board & Dice-tól [Társalgó]

A maja birodalom és mezoamerika legnagyobb városa után egy másik kontinensre kalauzol a nyughatatlan Daniele Tascini. Kipróbáltuk a Tekhenut, melyben az egyiptomi isteneknek kell adózni egy az égbe nyúló obeliszk tövében.

Ha szigorúan ragaszkodunk a szabályokhoz, sem tematikában, sem a vegytiszta mechanikában sem lehetne teljesen egyetlen közös tető alá hurcolni az olasz Daniele Tascini munkásságának elmúlt pár évben született sarokköveit. Ugyanakkor kár lenne tagadni, hogy minimum témájában elég sok a hasonlóság a kultikus Tzolk'in és annak lélektani folytatása, a Teotihuacan között, és bizonyos elemek (például az istensávok) szinte egy az egyben köszönnek vissza. Ennek, na meg ezen két játék egész egyszerűen zseniális játékmenetének okán talán nem lett volna annyira eltúlzott azt várni, hogy a Tekhenu is belesimul ebbe a sorba, ám ahogy mindig, Tascini most is fel tud mutatni annyi újdonságot, hogy a „T-trilógiába” ne lehessen egyértelműen besorolni a 2020 őszén érkezett Tekhenut.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Tekhenu: Obelisk of the Sun a Board & Dice-tól

A maja birodalom és mezoamerika legnagyobb városa után egy másik kontinensre kalauzol a nyughatatlan Daniele Tascini. Kipróbáltuk a Tekhenut, melyben az egyiptomi isteneknek kell adózni egy az égbe nyúló obeliszk tövében. Ha szigorúan ragaszkodunk a szabályokhoz, sem tematikában, sem a vegytiszta mechanikában sem lehetne teljesen egyetlen közös tető alá hurcolni az olasz Daniele Tascini munkásságának elmúlt pár évben született sarokköveit.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.


Kommentek

  • reni.sule

    2020-11-03 02:42:12

    Mikor először találkoztam ezzel a tájékkal, akkor csak annyit gondoltam, jó egy újabb egyiptomi témájú. Barátnőm vette meg miután egyszer játszott vele. Eleinte nem értettem a nagy lelkessedés okát, hiszen egy újabb munkáslehelyezős darabnak tűnt és a téma is mostanában felkapott volt. Nagyobbat nem is tévedhettem volna, a Thekenu minden csak nem tucat játék. Mivel szerettek miniket festeni, azonnal feltünt az obelisz, jól kidolgozott és masszív. Egy kis bemosó festéket kaphatott volna, hogy hangulatosabb legyen, de ez már tényleg csak a szörszálhasogattás. De ami igazán megfogott a játék mozgó alkatrésze, semmi bonyolúlt csak körbe forog az obeliszk, de mennyivel másabb izgalmasabb hatást ér el így a játék, mint a szokványos, minden egy sorrral oszloppal arébb csúszik mechanizus. A játék összetettebb és bár hatalmas szerepe van a szerecse faktornak, a kockadobbás miatt, ez nem zavaró. Komoly stratégiát igényel a játék, nem csak a jelenleg lent lévő kockák értékét kell megfigyelni, hanem hogy a következő napszak fázisban a megmaradt kockák hol fognak elhelyezkedni. Emelett minden körünkben törekednünk kell, hogy a lelkünk is egyensúlyban legyen. Ez most viccesen hangzik, mert ez a játék pont nem az, amit nyugodtan lehet játszani. De a játék elemekét szerepel jó és rossz tettek mérlege, és minden körben ezt pontos egyensúlyba kell hoznunk, ezzel is nehezítve a kockák megszerzését. Nem vehetjük el sokszor a nekünk legmegfelelőbb kockát, mert azzal felborítanánk a mérleg egyensúlyát. Sokszor nem érdemes feladni az egyensúlyt, mert ez határozza meg a körsorendett, ami itt nagyon lényeges. Mert akár így lemaradhatsz a lehetőségről, hogy egy neked fontos helyszínre tedd le a munkássod, vagy elviszik előled a neked kellő kockát. A pontozás sokrétű és a győzelem receptje itt nincs előre megírva, de azért vannak dolgok amire érdemes figyelni, kicsit bonyolítja a játékot a helyszínek, a mérleg és az obelisz együttese. Így csak gyakorlott az euró játékokat kedvelőknek ajánlom.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Tekhenu: Obelisk of the Sun