Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/chachapoya-a-yapalocte-expedicio-be88110bb9c4035632ec-mid.jpg

Chachapoya: A Yapalocté Expedíció [Társalgó]

Újabb kincsekkel bővült a kalandorok számára elérhető kínálat, de a kihívás nem lett kevésbé halálos. Kiegészítőt kapott a Chachapoya, az elmúlt év egyik legszórakoztatóbb blöffölős kártyajátéka, melyben visszatérünk Dél-Amerikába, hogy felkutassuk Yapalocté szentélyét!

Vannak témák, melyek önmagukban elégnek bizonyulnak ahhoz, hogy felkeltsék az érdeklődésem. Az azték világ ilyen: a kultikus, idén 21 éves Tikal, a 2012-es Tzolk'in, a 2018-as Teotihuacan egyrészt ezért, másrészt zseniális, sok szempontból korszakalkotó játékmenetük okán tartoznak örökös kedvenceim közé. Arra azonban nem voltam felkészülve, hogy idén tavasszal az egyik leghangulatosabb azték témájú játék a magyar Vagabund istállójából fog érkezni, a Chachapoya ugyanis – számomra – a semmiből érkezett, ám kiélezett tempójú, kifejezetten szurkálós és rizikós játékmenetével, Rejtő-regényeket idéző univerzumával és az azték mitológia köré font álomszép ábráival legalább annyira megvett kilóra, mint kalandorait azon legendás kincsek, melyek beszerzéséről a játékmenet szól – és amely egyúttal a kaland végét is jelentheti. Éppen ezért is örömteli hát, hogy a Chachapoya máris bővült, még ha ezt csak babaléptekkel is teszi meg.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Chachapoya: A Yapalocté Expedíció a Vagabundtól

Újabb kincsekkel bővült a kalandorok számára elérhető kínálat, de a kihívás nem lett kevésbé halálos. Kiegészítőt kapott a Chachapoya, az elmúlt év egyik legszórakoztatóbb blöffölős kártyajátéka, melyben visszatérünk Dél-Amerikába, hogy felkutassuk Yapalocté szentélyét! Vannak témák, melyek önmagukban elégnek bizonyulnak ahhoz, hogy felkeltsék az érdeklődésem.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

02Ápr

Megjelent a JEM magazin 131. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.02. 20:09:00

JEM 2024 FEBRUÁR


Kommentek

  • Alleira

    2020-10-16 16:14:41

    Nemrég került fel a Gamewiz és a Társasnavigátor készletébe valamivel barátibb áron. Így már lehet megfontolandó, de még mindig drágább, mint az alapjáték.

  • Robby

    2020-10-13 18:29:16

    Valahogy én is úgy látom mint az előttem szólók. Jó, jó, de mgéri? Nagyon szeretjük az alapjátékot, a kiegészítő is tetszik, de azért nincs akkora újdonság, sőt még az is, hogy az alap lapokat kell cserélni a kiegészítőre... Ha olcsóbb lesz, akkor biztosan beszerzem, addig marad az alap. Nem értem, hogy miért a doboz méretétől függ egy játék ára? :)

  • Barnil

    2020-10-13 17:31:00

    "Sajnos engem nem fogott meg a kiegészítő az alapjáték árának kétszereséért." Teljesen egyetértek veled. Az alapjáték remek, nagy kedvencünk. Mikor láttam, hogy jön hozzá egy kiegészítő, izgatott és meglepődött voltam egyszerre. Utóbbi azért, mert nem értettem, hogy milyen pluszt lehet még hozzáadni a játékhoz. (Hát jogos volt az értetlenségem.) Aztán jött az újjabb meghökkenés. Az ár és a tartalom közti meg nem talált összefüggés miatt. Jó..., baromi gyönyörű a tábla, meg az új lapok is hozzák a színvonalat. Van egy kis új szabály is (a piros X) belcsempészve. Ami pont elég, mivel ha több lenne elveszne az eredeti chachapoya-hangulat.
    Viszont, mivel mi nagy Chachapoya rajongók vagyunk, még mindig fontolgatom a megvételét. :)

  • Alleira

    2020-10-10 22:48:47

    A Rejtő allegória eddig nem jutott eszembe, de milyen találó. Sajnos engem nem fogott meg a kiegészítő az alapjáték árának kétszereséért. Tudom, hogy nagyobb a doboz, van játékostábla, de ez az optikai tuning valahogy nem győzött meg arról, hogy a gyűjteményben a helye. Viszont szeretem annyira az alapjátékot, hogy remèlem valahol ki tudom próbálni. Kár, hogy a legtöbb társasos kocsmában nincsenek kiegészítők :(

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Chachapoya: A Yapalocté Expedíció