Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/lama-express-9603ddfd84bb7184cf18-mid.jpg

Családi játékok a Piatniktól – Lama Express [Társalgó]

Ismered azt a viccet, amiben különböző színű lámák várnak a vonatra? Ja, ez nem is vicc, de a kérdés az, hogy melyik láma nevet a végén?

Most, hogy sikeresen beleszaladtunk a koronavírus-járvány második hullámába, közben pedig sorra kerülnek karantén alá az iskolai osztályok és teljes intézmények, óvodák, egy rövidebb szünet után folytatjuk a Piatnik családi és gyerekjátékainak bemutatását. Mert ugye a társasjátékok nemcsak fejlesztenek, karban tartják az idősebbek szellemi képességeit, de egyben kiváló elfoglaltságnak bizonyulnak, nem mellesleg a gyerkőcök is inkább az asztal felett gondolkodjanak el a következő lépésen a YouTube nézése és az okostelefon piszkálása helyett. Célunk tehát a társasjátékok népszerűsítése mellett a hagyományos, közös (“társas”) elfoglaltságok könnyítése olyan címekkel, amiket magunk is szívesen előveszünk....

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Lama Express (x)

Ismered azt a viccet, amiben különböző színű lámák várnak a vonatra? Ja, ez nem is vicc, de a kérdés az, hogy melyik láma nevet a végén? Most, hogy sikeresen beleszaladtunk a koronavírus-járvány második hullámába, közben pedig sorra kerülnek karantén alá az iskolai osztályok és teljes intézmények, óvodák, egy rövidebb szünet után folytatjuk a Piatnik családi és gyerekjátékainak bemutatását.

Társasjáték adatlap - akciós árak -

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

19Ápr

Iszonyatosan durva siker lett az új társas, ami Cthulhut és az Orient Expresszt vegyíti [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.19. 21:02:00

A játékosok nagy számban szeretnének felugrani az Orient Expressz borzalmakkal telt kocsijaira.


Kommentek

  • Robby

    2020-10-10 16:59:08

    Én is kifigyeltem a játékot. A video alapján azt kell, hogy mondjam, hogy cuki. Itt jön a képbe amit már sokszor leírtam, hogy azért már a mai világban legyen egy kinézete egy játéknak. Egy lapátnyél egyszerűségű játékot is el lehet adni és jól lehet vele szórakozni, ha jól néz ki, ki van dolgozva, szép a grafikája. Ha a lámák helyett csak sima bábuk lennének és a grafika olyan "letisztult" lenne, akkor a kutya sem figyelt volna fel erre a játékra. Így meg cuki, aranyos, kipróbálós, gyerekeknek bevezetős a társasjátékok világába.

  • Barnil

    2020-10-09 19:39:34

    Ez a játék nagyon elkerülte a figyelmem. A JEM októberi számában figyeltem fel a játékra, de akkor még azt hittem ez valami friss, magyar megjelenésű dolog. De nem. Meg kellett lepődnöm, hogy már hónapok óta megjelent (ha jól tudom június körül). Na de mindegy is.
    Akik gyakran olvassák a kommentjeimet, azok tudhatják, hogy szinte minden játék megtetszik és kívánságlistás lesz. Hát igen, most is. Sőt, igazi must have lett.
    Engem nagyon megvett a klasszikus Ki nevet a végén? újragondolása. Mondjuk, szerintem merít a Kígyók és létrák, a másik klasszikus, elemeiből is. De ez nem gond, jól ötvözi a játék a kettőt. Véleményem szerint kiérdemelt helye lett a modern gyerektársasjátékok között. Én még nem találkoztam eddig olyan játékkal, ami ilyen csúsztatós módszert alkalmazna (mégis, a Szénre fel ). Engem ez teljesen lenyűgözött.
    A szabály végtelenül egyszerűnek tűnik, de az is lehet, hogy a kisebbeknek egy kicsit megerőltetőbb. Bár annyira ezt sem hiszem. Az első pár játék után már egyértelmű lenne mindenkinek, mit is kell csinálni.
    A színei fantasztikusak, az asztalkép pedig a szivárvány minden színében pompázik.
    És a lámák. Életemben nem találkoztam ennél aranyosabb játékelemmel, mint ezek a lámák/alpakák. Szerintem kötzelebb vannak az alpakákhoz, de ízlések és pofonok. Kis bolyhosak, színesek, buta tekintetük van... Egy tökéletes együttállás. Az ilyen játékok nekem a gyengéim.
    Egy dolgot nem értek. Nem láttam a játékdoboz belsejét, az elemek elrendezését, de mitől ilyen nagy a doboz? Vagy csak a képeken tűnik nagynak? Mindenesetre fura, de ez legyen a legkevesebb.
    És ha már doboz. A borító nekem nem tetszik annyira. A tábla és a figurák tökéletesek, de a doboz. Nem. Nagyon nem. De megeshet, hogy csak felnőttesen gondolkozok és ez egy gyereknek nagyon bejön. :)
    Mivel nem gondolom, hogy egy csupa felnőttekből álló csapat ezzel olyan jót játszana, így inkább csak ajándékötletnek lesz jó (de annak nagyon) a rokonság kis tagjainak. Ajánlom nekik, hogy bevegyenek egy körbe. ;)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Lama Express