Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/aranyasok-az-elfeledett-banyak-c1d99dd10075b0bc243b-mid.jpg

Aranyásók: Az elfeledett bányák [Társalgó]

A törpék élete nem csak aranyásásból és kincsekből áll, de bizony kőkemény árulásokból is, legalábbis a 14 év után táblára költöző Aranyásókban.

14 hosszú esztendő után nehéz újat mutatni, pláne akkor, mikor valaki újra és újra visszatér egy már körbejárt és szeretett témához. Márpedig a kártyákkal indult, a Piatnik által gondozott Aranyásók-sorozat esetében úgy tűnt, hogy Fréderic Moyersoen alaposan kivesézte a témát, amit 2004-ben indított útjára a kincskereső törpékkel. Legalábbis 2018-ig így tűnt, ezt gondolhattuk, elvégre az Aranyásók: Az elfeledett bányák új formába öntötte az eredeti koncepciót, új utat adva és mutatva az összefogásban és versengésben is kiváló törpe kincskeresőknek.

Az Aranyásók: Az elfeledett bányák története szerint az öreg erdőn túl, lent a mélyben húzódnak az elfeledett bányák, melyek mesés kincseket rejtenek, a törpék klánjai pedig ezeket akarják megszerezni, hol maguknak, hol csapatuknak, hol árulóként az ellenséges frakciónak. Az véletlenül, húzással alakul ki, hogy ki milyen célt szolgál, elvégre a tábla és a “harcvonal” két oldalán csak annyit látni, hogy két szín, a sárga és a kék képviselői felsorakoznak, hogy a lehető legtávolabb jussanak el két körük alatt, miközben a lehető legtöbb kincset halmozzák fel.  

[ Cikk folytatása ]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Aranyásók: Az elfeledett bányák (x)

A törpék élete nem csak aranyásásból és kincsekből áll, de bizony kőkemény árulásokból is, legalábbis a 14 év után táblára költöző Aranyásókban. 14 hosszú esztendő után nehéz újat mutatni, pláne akkor, mikor valaki újra és újra visszatér egy már körbejárt és szeretett témához.

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Kommentek

  • Robby

    2020-09-29 22:20:37

    Nálunk az Aranyásók nagy kedvenc, szerintem ez is kipróbálós lesz, bár sok újat nem hoz, de legalább jó áron van.

  • Barnil

    2020-09-27 22:18:45

    Nekem is szimpatikus, a kártyajátékot már rongyosra játszuttuk, de ha ez is van olyan jó, akkor szerintem nagyon megéri ár-érték arányban, főleg hogy ez már a társasjáték.

  • zsiray.barbara

    2020-09-27 18:34:02

    Kiváncsi vagyok a játékra, hiszen a kártyajáték is nagyon jól sikerült. Remélem legalább annyi izgalmat tartogat az Elfeledett bányák is, mint az eredeti Aranyásók.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Aranyásók: Az elfeledett bányák