Kép forrása: https://m.blog.hu/fa/fakockakesminik/image/faiyum1.jpg

Ősszel érkezik a Faiyum, Friedemann Friese új játéka [fakockakesminik]

Egy vallomással kell kezdenem: korai stratégiai társasos éveimnek a Catan és a Carcassonne mellett a leginkább meghatározó játéka a Funkenschlag, közismertebb nevén Nagyfeszültség (Power Grid) volt. Az előbb említett trióból ez az egyetlen, ami még ma is megvan, és szívesen játszom vele, épp ezért olvasom mindig nagy várakozással a Funkenschlag tervezőjének, az extravagáns külsejű, zöld hajú Friedemann Friesének a legújabb játékairól kapcsolatos híreket.

Fauna megjelenése óta eltelt 12 évben azonban mindig csalódnom kellett. Se a Copycat, se az 504, se a Fast Forward sorozat, se a Fabled Fruit, se a Futuropia nem váltotta be a reményeimet. Ettől függetlenül ugyanúgy nagy örömmel fogadtam következő F-kezdőbetűs játékának, a Faiyumnak a megjelenéséről szóló hírt, és vágtam bele a szabálykönyv és az akciókártyák összefoglalójának elolvasásába. 

[Cikk folytatása]

Nagyfeszültség Egyiptomban?

Egy vallomással kell kezdenem: korai stratégiai társasos éveimnek a Catan és a Carcassonne mellett a leginkább meghatározó játéka a Funkenschlag, közismertebb nevén Nagyfeszültség (Power Grid) volt. Az előbb említett trióból ez az egyetlen, ami még ma is megvan, és szívesen játszom vele, épp ezért...

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • Barnil

    2020-09-27 22:04:49

    Nagyon szimpatikus a játék, mint a téma/grafika, mint a mechanizmus. A szerzőnek még egy játékát sem próbáltam, viszont én is kíváncsi vagyok, hogy kap-e ez a nagyon ígéretesnek tűnő játék magyar fordítást. Könnyen átfutottam volna rajta, de így (sajnos) felfigyeltem rá. :)

  • Robby

    2020-09-23 18:25:37

    A doboz tényleg jól néz ki, amit a játéktábláról és a kártyákról azért annyira nem tudok elmondani. Viszont egy ilyen Concordia, Nagyfeszültség ötvözetű játék élég ígéretesnek tűnik a játékmenetet figyelembe véve. Az is pozitívum, hogy akár egyedül is lehet játszani (remélem jól fog működni minden játékosszámmal ami a dobozon van). A játékidő nem túl rövid. Tuti kipróbálós, ha jó áron lesz, akkor megvevős is lehet.

  • vinczedani22

    2020-09-23 13:50:20

    Nagyon szuperül néz ki. Esetleges magyar kiadásról van valami infó?
    A nagyfeszültséggel még nem volt lehetőségem játszani, de alapvetően jobban szeretem a fantasy/múltbeli témákat mint a moderneket, úgyhogy lehet inkább megvárom ennek a játéknak a megjelenését ahelyett, hogy beszerezzek egy nagyfeszültséget.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Faiyum