Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Játék a szavakkal, betűkkel – 1. rész

Ki ne szeretné a szavakat? Ha leülnétek közösen a családdal játszani, összemérnétek a szókincseteket, vagy egymás hullámhosszára hangolnátok az agyatokat, akkor kitűnő választást jelentenek a szavakhoz, betűkhöz kapcsolódó társasjátékok.

Nem kell hozzájuk semmilyen előismeret, tapasztalat korábbi társasokkal – csak a józan paraszti ész. 😊 A témakört két bejegyzésre bontottuk, elsőként a betűs játékokról lesz szó. Lássuk, melyek a jelenleg trendi játékok ezen a vonalon!

Betűs társasjáték ajánló: Titkos Szavak, Címke és Dobd a témát!

Ki ne szeretné a szavakat? Ha leülnétek közösen a családdal játszani, összemérnétek a szókincseteket, vagy egymás hullámhosszára hangolnátok az agyatokat, akkor kitűnő választást jelentenek a szavakhoz, betűkhöz kapcsolódó társasjátékok. Nem kell hozzájuk semmilyen előismeret, tapasztalat korábbi társasokkal - csak a józan paraszti ész. 😊 A témakört két bejegyzésre bontottuk, elsőként a betűs játékokról lesz szó.

Társasjáték adatlapok - akciós árak -

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

06Márc

Bonszai: egy társasjáték, amiben kiélheted a kreativitásod [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.03.06. 17:02:00

A Bonszai egy lapkalehelyezős családi társasjáték, amelyben igazi bonszaiokat legózunk össze hatszögek segítségével. Ráadásul a fa tényleg akármilyen irányban/stílusban nőhet, csak néhány alapvető szabályt kell betartanunk...

02Máj

Újabb gyönyörű társasjátékkal jelentkezett a Dixit kiadója...[gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.02. 15:06:00

Ismerős a Dixit? Mindegy is: a Harmónia hasonlóan gyönyörű dizájnnal, de teljesen más játékmenettel csábít.


Kommentek

  • orsolyaps

    2020-10-01 13:28:56

    Nekünk megvan a Címke társasjáték. Valóban nehéz. És nem is maga a játék, a szavak kitalálásanak része, hanem az IDŐ. Minden körben. A jujj én tudok egyet sőt kettőt....a pfff ez nagyon egyszerű mondatok,folyamatosan elhangzottak mindaddig, amíg azt a fránya homokórát meg nem fordítottuk. Akkor aztán..... pákk. Varázsütésszerűen törlődött mindenki fejéből minden. És igen ki kell azt venni és házszabályokkal játszani. Onnantól kezdve vidám és sikerélményekben gazdag igazi szójátékká válik. Megéri kipróbálni.

  • zsiray.barbara

    2020-09-24 17:51:03

    Nagyszerűnek tartom a betűkkel, szókirakással kapcsolatos társasjátékokat. Gyerekeknek is segít bővíteni a szókincsét és fejleszti a szóbeli kifejezőkészségüket. Emellett persze a felnőttek agyát is alaposan megdolgoztatja, főképp ha megadott időn belül kell reagálni, szavakat mondani.

    A Címke című játékkal még nem sikerült játszanom, de mihamarabb sort szeretnek rá keríteni.

  • armad0r

    2020-09-23 12:48:29

    Hát igen, nyelvi társasjátékoknak nincs akkora piaca, mert ami egyik nyelven tökéletese játszható, addig a másikon már kevésbé (példa erre a scrabble, hiszen az európai nyelvek többsége 26-32 betűből megoldja, addig a magyar 44, vagy a kínai 5000 különböző karaktere már egyfajta nehézséget hoz bele, főleg, hogy bizonyos betűk lényegesen ritkábbak, mint mások. Ellenben a szójátékoknál, ahol mondj egy a-val kezdődő állatot, letelt az idő, vagy műveltségi szempontokat és gondolkodást igénylő variánsokat (Match5) csak ajánlani tudom, mert egyféle kikapcsolódásként felüdülést hozhatnak.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Titkos szavak
  • Címke
  • Dobd a témát!