Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

The 7th Continent: Classic Edition [Társalgó]

Egy társasjáték, aminek a játékideje 5-től akár 10 ezer percig is terjedhet? Nem elírás: a The 7th Continent tényleg ezt tudja! Az ikonikus Kaland Játék Kockázat-könyvek szabályrendszere házasítva a társasjátékok előadásmódjával: a The 7th Continent során egy titokzatos világ felfedezése a cél, ahol minden lépés közelebb visz egy átok feloldásához. Vagy a villámgyors halálhoz.

[Társalgó] The 7th Continent: Classic Edition

Egy társasjáték, aminek a játékideje 5-től akár 10 ezer percig is terjedhet? Nem elírás: a The 7th Continent tényleg ezt tudja! Az ikonikus Kaland Játék Kockázat-könyvek szabályrendszere házasítva a társasjátékok előadásmódjával: a The 7th Continent során egy titokzatos világ felfedezése a cél, ahol minden lépés közelebb visz egy átok feloldásához.

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Aug

Családi játékok a Piatniktól – Tubyrinth [Társalgó]

Kedvcsináló | 2020.08.07. 11:00:00

Összekötni A pontot a B-vel elméletben az egyik legszimplább feladat. Ha azonban rafinált alakzatokkal kell ezt megtenni, miközben az idő is ellenünk dolgozik. Nos, máris nehezebb.

06Aug

Exit és La Viña a Kosmostól [Társalgó]

Kedvcsináló | 2020.08.06. 13:30:00

Immáron nemcsak a valóságban, de a társasok között is egyre népszerűbbek a szabadulószobák, amit az Exit-sorozat is kiválóan megmutat. Emellett még a borkészítésbe is belekóstoltunk.


Kommentek

 • kemonszt

  2020-08-04 23:12:13

  Nagyon felcsigázott a 7th continent társas, rengeteg nagyon klassz lehetőséget látok benne.

  Először is, rendkívül sok jót hallottam a baráti körömből a játékkal kapcsolatban. Sokan azt mondták, hogy ennél nagyszerűbb és komplexebb játékkal nem találkoztak, az egyszerűségének ellenére. Rengeteg jó értékelést, és nagyon pozitív kommentet olvastam, azonban kíváncsi lennék néhány dolgora a játékkal kapcsolatban, szeretném egy kicsit jobban megismerni.

  Nagyon ritkának tartom Magyarországon, igencsak kevés ember rendelkezik vele. Aki viszont rendelkezik vele, az rendszerint nem ad túl rajta, a használt piacon egyáltalán nem látni 7th continent használt társasjátékokat, így az ára valószínűleg igen magas itthon.

  Nem vagyok biztos benne, így inkább megkérdezem, hogy létezik bármilyen magyar kiadó, amely esetleg lefordította a játékot magyar nyelvre? Van aki kiadta magyarul a 7th continentet?
  Illetve, ha nincsen, akkor milyen kiadóktól lehet beszerezni, akár angol, vagy akár más idegenyleven a 7th continentet? Lehetséges, hogy csak Kickstarteren keresztül lehet rá rendelést leadni és más platformon nem is elérhető/előrendelehető a játék? Hogyha ez így van, körülbelül mennyi lehet a teljes költsége a játéknak így?

  Elvileg a játékot a Fighting Fantasy könyvsorozat ihlette, azonban hallottam olyat, hogy nem teljesen hű a játék a plothoz, ez mennyire igaz? Illetve hogyha valaki járatos a 7th continent és a Fighting Fantasy világában is, milyen hasonlóságokat talált a kettőben? A játékban a fantasy sorozat mekkora hányada, milyen részei elevenednek meg?

  Hogy lehet az, hogy bármikor abbahagyhatom a felfedezést, majd ugyanott folytathatom? Hiszen így egy kampány típusú, "story teller" játéknak hangzik, amely csak egyszer végig játszható... Mekkora az újrajátszhatósága a játéknak? Nem problémás a setup az ilyen esetekben, amikor a játék megállt és szeretném/szeretnénk ugyan onnan folytatni?

  Bocsánat a sok kérdésért, csak megörültem a 7th continent témájú fórumnak, előre is köszönöm a válaszokat!

 • armad0r

  2020-07-08 16:50:33

  A 20. század elején vagyunk. Úgy döntöttél, hogy visszatérsz az újonnan felfedezett hetedik földrészre, hogy megpróbáld feloszlatni azt a szörnyű átkot, amely az előző expedíciótól való visszatérésed óta sújtott téged.

  A 7th continent: classic editionben egy egyéni vagy szövetségi, „válassz saját kalandot” felfedező társasjátékban válassz egy karaktert, és kezdd el kalandodat egyedül vagy más felfedezők segítségével. A Fighting Fantasy könyvsorozat ihlette, ennek a vad új földnek a végtelen mezőit fedezheted fel különféle terepen és eseménykártyákon keresztül. A veszélyekkel és csodákkal teli földön minden egyes sziporkát és ravaszságot fel kell használni a túléléshez, szerszámokat, fegyvereket és menedéket kell készítened a túlélés biztosítása érdekében.

  A legtöbb társasjátékkal ellentétben, sok órát igényel A 7th continent: classic edition felfedezése és kutatása, amíg végül felfedezi, hogyan lehet eltávolítani az átkot, vagy átkokat... vagy belebuksz a próbálkozásba.

  A 7th continent: classic edition egy egyszerű megtakarítási rendszerrel rendelkezik, így bármikor leállíthatod a játékot, és később folytathatod kalandjaidat, akárcsak a számítógépes játékokban!

  A 7th continent: classic edition különbözik a 7th continets „Gyűjtői kiadásától”, amely a Serious Poulp két sikeres Kickstarter kampányán keresztül érhető el, mivel hiányzik az összes Kickstarter exkluzív termék. A játék tartalma szempontjából ez azt jelenti, hogy eggyel kevesebb átokkal, kettővel kevesebb karakterrel rendelkezik, és kimaradt belőle a 113 exkluzív kártya, amelyeket a gyűjtői kiadás már tartalmaz. Ezenkívül hiányos eszközkészletet kapunk, például hiányoznak a műanyag eszközök, a dobótartó és a nagyító.

  3 átokkal küzdesz, amelyek ellen harcolnod kell - „Az falánk istennő”, „ Az őrök lefizetése”, „A véres vadászat” -, és 2 tárolótálcát, 849 kártyát, 34 osztólapot, 9 kartonfigurát és állványaikat, 8 kockát tartalmaz, egy 24 oldalas szabályfüzet és 1 mintajátékmenetet.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • The 7th Continent: Classic Edition