Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/tn/myths-at-war-0d2caeff034e2cd813d7-tn.jpg

GDM-játékok, avagy trójai struccpolitika és mítoszok [Társalgó]

Miközben egyik legismertebb játéka pont Kickstarteren fut, nézzük meg, hogy milyen társasokkal rendelkezik a spanyol GDM Games. Első rész.

Pont tegnap, az Ocean Crisis esetében jegyeztem meg, hogy egy-egy témára vagy dizájnra mennyire rá tudok ugrani, később pedig ez az első élmény komolyan meghatározóvá is válhat. Például itt a GDM Games, mely itthon nem túl ismert kiadó, pedig az A-games jóvoltából már a Shikoku is elérhető nálunk, sőt a 2018 óta a fél világot meghódító Sherlock-sorozat is bemutatkozott hazánkban. Nos, mégsem ezekről lesz most szó, hiszen amire alapvetően rávetettem magam, az a 2019-es Troia, ami témaválasztása mellett látványvilágával és különböző területekre bontott táblájával hívta fel magára a figyelmet. De beköszöntött még a struccversenyes-varázslós Banjooli Xeet második kiadása, valamint a kártyajátékos Myths at War is. Mert a lényeg a változatosság.  

[Társalgó] GDM-játékok, avagy trójai struccpolitika és mítoszok

Miközben egyik legismertebb játéka pont Kickstarteren fut, nézzük meg, hogy milyen társasokkal rendelkezik a spanyol GDM Games. Első rész. Pont tegnap, az Ocean Crisis esetében jegyeztem meg, hogy egy-egy témára vagy dizájnra mennyire rá tudok ugrani, később pedig ez az első élmény komolyan meghatározóvá is válhat.

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.


Kommentek

  • armad0r

    2020-07-06 11:26:27

    A GDM játékokat látva, és a témákat olvasva, ez is egy többjátékosra tervezett asztali stratégia, a már megszokott variálató játékfelület, illetve bővítményekkel változtatható taktikai játékok közé tartoznak. A téma számomra nagyon vonzó, mítoszok és legendák korát hozzák vissza. A szabályok sem tűnnek túl bonyolultnak eddig. A spanyolok pedig mindig is híresek voltak a termékeiket tetszetős tervezéssel ellátni, ez alól ez sem kivétel.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Myths at War (Nordic, Egyptian and Japanese)
  • Banjooli Xeet (second edition)
  • Troia