Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/ocean-crisis-1cb626d5f32b87c25e8a-mid.jpg

Ocean Crisis [Társalgó]

Van olyan, aki a társasjátékok felkutatásakor és begyűjtésekor alapvetően a kritikák eredményeit nézi, illetve a BGG ranglistájából indul ki, megint más csak bizonyos műfajokon belül próbálkozik – én pedig általánosságban a témaválasztásra és dizájnra ugrom, valamint néha a mechanikára, ha az valamiért megtetszik. Pontosan így jutottam el az Ocean Crisisig és a kínai Shepherd Kitig, bár eredetileg a Kickstarteren futott Forest Guardians keltette fel a figyelmem. Nem mellesleg a két játék hasonló húrokat penget, elvégre mindkettő a környezetvédelem témáját célozza meg, csak éppen két különböző oldalról, de ugyanúgy családi játékként, ezzel egyszerre tanítva a gyerekeket Földünk védelmére és közben még fejlesztve is a gyerkőcöket. Ilyen felütésnek nehéz ellenállni, nézzük tehát, hogy mit tud a tavalyi Kickstarter-kampány során nagyjából 40 dollárért megvásárolható társas, ami végül több mint a nyolcszorosát gyűjtötte össze a kitűzött célnak.

[Társalgó] Ocean Crisis

Kooperatív küzdelem a szennyeződéssel és szeméthalmokkal, avagy egy nem is annyira könnyed stratégia a családi játék külsejébe csomagolva. Van olyan, aki a társasjátékok felkutatásakor és begyűjtésekor alapvetően a kritikák eredményeit nézi, illetve a BGG ranglistájából indul ki, megint más csak bizonyos műfajokon belül próbálkozik én pedig általánosságban a témaválasztásra és dizájnra ugrom, valamint néha a mechanikára, ha az valamiért megtetszik.

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Ocean Crisis