Kép forrása: https://konyvesmagazin.hu/file/slides/2/20147/fe_1180_600_fogsagban_blu34814_1586344219069.jpg

Ezekkel a kalandos képregényekkel könnyű elszakadni a képernyőtől

Hosszas karakteralkotás és szabálytanulás helyett rábízhattuk magunkat a könyv narrációjára és saját döntéseinkre, hogy aztán a „próba és bukás” elvét követve kitapasztaljuk, hol, milyen döntéssel érhetünk célt. Ezen a recepten csavart egyet a francia Makaka Éditions, amikor fiatal, feltörekvő alkotókat hadrendbe állítva interaktív lapozgatós kaland képregényeket kezdtek kiadni.

Az egyszemélyes kalandozásoknak az asztali szerepjátékokból sarjadó lapozgatós kalandkönyvek jelentették az egyik legkorábbi, széles körben elterjedt formáját. Hosszas karakteralkotás és szabálytanulás helyett rábízhattuk magunkat a könyv narrációjára és saját döntéseinkre, hogy aztán a „próba és bukás” elvét követve kitapasztaljuk, hol, milyen döntéssel érhetünk célt. Ezen a recepten csavart egyet a francia Makaka Éditions, amikor fiatal, feltörekvő alkotókat hadrendbe állítva interaktív lapozgatós kaland képregényeket kezdtek kiadni. 

Ezekkel a kalandos képregényekkel könnyű elszakadni a képernyőtől - Könyves magazin

A társasjátékok evolúciója nagy utat járt be az olyan korai stratégiai játékoktól kezdve, mint például a sakk. A ma már hagyományosnak és némiképp elavultnak számító táblás, kockadobós, lépegetős játékokat fokozatosan felváltották az összetettebb stratégiai gondolkodást igénylő területfoglalós játékok, újra népszerűvé váltak az asztali szerepjátékok, folyamatosan jelen vannak a gyűjtögetős és pakliépítő kártyajátékok, de a gyors szórakozást ígérő kockajátékok is jó alternatívát nyújthatnak.

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.

04Ápr

Végre egy egyedi képregény-adaptáció: egy társasjáték [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.04. 17:10:00

Amikor egy filmből, könyvből, képregényből készül társasjáték, akkor rendszerint azok keresik, akik ismerik és szeretik az eredeti művet. Erre is számítanak a kiadók, amikor megjelenik a Star Wars-os Monopoly vagy A Gyűrűk Urá-s Rizikó...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Képregényes Kalandok: Lovagok
  • Képregényes Kalandok: Fogságban
  • Képregényes Kalandok: Hókusz & Pókusz
  • Képregényes Kalandok: Sherlock Holmes