Jógi - Tekerem és csavarom – az ügyességi partijáték!

Fojtogat a feltörő nevetés, hullámokban próbál felgurgulázni a torkomon, pedig nem szabad… Nem szabad, mert akkor biztos elejtem azt a lapot, amit a leszorított könyökű jobb kezemmel a bal szememnél tartok… Hogy miért a jobbal? Mert a bal alkaromon is egyensúlyozok egy lapot, miközben magasabbra kéne tartanom a kézfejemet, mint a jobbat.

Jógi, az újdonság!

Jógi ezt nyújtja: felhőtlen kacagást. Egy játék, amiben igazából nincs vesztes, mert az is jót kacag, aki elsőnek rontja el. (Talán azért is, mert addig mindenki lehetetlen pozitúrában szenved, és örül, hogy megszabadulhat belőle…) És cserébe mit kér? Csak annyit, hogy engedelmeskedjünk neki.

Ha ugyanis kinyitjuk a praktikus fémdobozt, két lejtős aljú műanyag tálcát találunk benne, amiből könnyebb lapot húzni. Ezeken a lapokon találjuk az utasításokat, amelyeket be kell tartani:
– a zöld hátterű kártyák utasítását csak követnünk kell, kart, lábat emelni, tartani, összeérinteni…
– a barna hátterű kártyákat viszont olvasás után „használnunk” is kell: valahol tartani, valahová érinteni…

…de mindkét szín esetében engedelmeskednünk kell. Majd a következő kártyának is. Majd az azután következőnek is. Ja, és persze úgy, hogy a korábbi utasításokat is betartjuk. Ennek lesz az a vége, hogy – hál’istennek ezúttal fizikai értelemben – becsavarodunk!

A jóga királyai és filmek csillagai

És aki kipróbálta egyszer a játékot, szívesen csavarodik be újra! Hiszen ez egy igazi könnyed – nem nyaka-, hanem végtagjatekert – partijáték. Minél többen játszunk, annál poénosabb – merthogy annál tovább kell tartsuk magunkat lehetetlen pozitúrákban, míg újra sorra nem kerülünk.

És hogy a szórakozás teljes legyen, közben megpróbálhatjuk kitalálni, az új kártyán lévő figura melyik filmből idéz meg egy karaktert – és a hozzá illő mozdulatot!

14Máj

Igen? - Beszélgessünk egy jót!

Ismertető | 2019.05.14. 10:26:00

A 2018-ban debütáló magyar fejlestésű játékról, az Igen?-ről írtunk részletesebben.

01Máj

Fedőnevek - Minden, amit erről a családról tudni lehet és érdemes

Ismertető | 2019.05.01. 17:03:00

Cikkünkben részletesen ismertetjük a Fedőnevek, Fedőnevek - képekkel és a Fedőnevek négyszemközt című társasjátékokat.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Jógi