Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Mystery: Szuperhősrejtély - Ennek a képregénynek te lehetsz a hőse!

Chicago városát ellepte a bűn, ezért a Bajnokok Légiója toborozni kezd: olyanokat keresnek, akik rendelkeznek valamilyen szuperképességgel, és hősiesen védenék a várost és annak lakóit. Ha belevágsz ebbe az egyszemélyes képregénykalandba, akkor különféle kihívásokkal kell megbirkózz: lángok megfékezése, bankrablás megakadályozása, zuhanó léghajó megmentése és dínótámadás elhárítása. A próbatételek által egyre rutinosabbá válsz, fejlődnek a szuperképességeid, így szép lassan elérheted a célod: bekerülhetsz a Bajnokok Légiójába.

A Mystery: Szuperhősrejtély egy játékos könyv, aminek a történetét mi szőhetjük, így azt igazán a magunkénak érezhetjük.

A játékot zöldfülű szuperhősként kezdjük, majd hőspontok (HP) gyűjtögetésével kigyúrhatjuk magunkat, azaz szintet ugorhatunk. Összesen három szintet kell végigjárni, az első eléréséhez 100 HP szükséges. Négy különböző szuperképességünk lesz, amit fejleszthetünk a játék során: Repülés, Szupererő, Szuperérzék és Szupergazdagság. A játék kezdetekor ezek között 1-1 pontot kell elosztanunk. A kalandozás során, ha jó döntéseket hozunk, akkor jellemzően HP lesz a jutalmunk vagy az egyik képességünk fejlődik, esetleg valamilyen különleges tárgyat kapunk. Ha azonban rossz útra lépünk, akkor HPt veszíthetünk, de ez szerencsére sosem rontja majd le az aktuális szintünket. A HPt, képességpontokat és a különleges eszközöket érdemes egy papírra jegyzetelni, hogy nyomonkövethető legyen az ide-oda lapozgatás közben.

A könyvben QR kódokat is fogunk találni, ezek beolvasásával extra információkhoz juthatunk. Ha szeretnénk teljesen kütyümentesen játszani, akkor ezeket előre letölthetjük és kinyomtatva is lehet őket használni.

A mai rohanó világban ritkaságnak számít, ha valaki olvas, pláne ha ezt még a hagyományos módon teszi: könyvet ragad a kezébe. A Mystery: Szuperhősrejtély két élménnyel gazdagít: egyszerre képregény és pontgyűjtögetős játék. Azoknak készült, akik szeretnének szuperhősbőrbe bújva leszámolni a gonosztevőkkel.

Az előrehaladás, azaz a lapozgatás nem folytonos, mindig a képeken látható számok mutatják meg, hogy hol kell folytatnunk a történetet. Előfordul, hogy egy képen 3-4 szám is van, így igazi ujjgyakorlat az ide-oda ugrálgatás. A különféle szituációk mindig választás elé állítanak, dönthetünk, hogy épp melyik szuperképességünket szeretnénk használni. Az is lehet, hogy az egyik erősségünk az adott helyzetben inkább hátránynak bizonyul és nem lesz a segítségünkre, így érdemes átgondolni, hogy hogyan reagálunk egy-egy segélykérésre. 

A Mystery: Szuperhősrejtély első próbája nekem a körbe-körbe futkorászás érzetét keltette. Nem találtam a kiutat az útvesztőből, folyton vissza kellett lapozzak a térképre, még nem léphettem be ide-oda, mert nem feleltem meg a különböző kritériumoknak. Sajnos hamar ki is ment a fejemből, hogy hová kell még visszamennem, ha elérem a 2. szintet, vagy megtalálom a holografikus kivetítőt. Pihentettem is egy-két hétig, majd másodjára, már jobban figyelve és sokkal többet jegyzetelve egyszerűbben átverekedtem magam a gonosztevők hálóján, gyorsabban meglett a kiút a labirintusból. 

Mivel könnyű belegabalyodni a történetbe a sok oda-vissza lapozgatás közben, ezért ajánlott olyanoknak belevágni, akik kellő időt tudnak fordítani a történet végigfuttatására, és türelmes típusok vagy esetleg pont ezt a képességüket szeretnék tréningelni. Mindenképp javasolt a játék közben serényen jegyzetelni, mert ha pár nap múlva ismét elővesszük a könyvet, sokkal hamarabb fel tudjuk venni a fonalat és könnyebben át tudjuk verekedni magunkat a ránk leselkedő veszélyeken. 

A Mystery: Szuperhősrejtélyt 10 éves kortól ajánlják, és ezt érdemes betartani, mert fiatalabbaknak hamar elveheti a kedvét ez az eseménydús türelemjáték. Ha szereted magad formálni a történetet és élvezed a rejtélyek megoldását, akkor szuper kaladot kapsz a kezedbe a könyv által. Sőt számos más történetbe is belevetheted magadat a Képregényes Kalandok sorozattal. Van amiben Sherlock Holmes bőrébe bújva nyomozhatsz, van amit kooperatívan, akár négyen is kipróbálhattok, akad mesebeli, és lovagi témájú is, sőt ha elég bátor vagy, akkor egy hátborzongató élmény is vár rád. Ha pedig kisebb gyerkőcnek keresel hasonló rejtélyes kalandkönyvet, akkor érdemes majd rápillantani a várhatóan 2024 májusában megjelenő Az első kalandkönyvem sorozatra, ami már 3-4 éves kortól is játszható.

A(z) Mystery: Szuperhősrejtély társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- Dzsuzsi

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

08Máj

Mutasd a nyelved! - Memóriatorna egy doboznyi mopsszal

Ismertető | 2024.05.08. 14:00:00

Ezek a nyavalyások befalták az összes nyalókát! Lássuk ki lesz a legügyesebb és leplezi le az éhenkórász kutyusokat. A Mutasd a nyelved! egy pofonegyszerű memóriajáték, aminek a sikere garantált lesz a gyerekek körében.

22Máj

Dűlőre jutunk - Magyar palackba magyar bort!

Ismertető | 2024.05.22. 20:20:00

Vörösbor, fehérbor, rozé… készíts annyi bort, amennyit csak tudsz, hogy te teljesíthesd a legjobb megrendeléseket! De vigyázz, a dűlők közösek, és ha nem figyelsz, valaki más fogja őket leszüretelni!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Képregényes Kalandok: Hókusz & Pókusz
  • Sherlock Holmes: A Baker Street-i banda
  • Mystery: Szuperhősrejtély
  • Képregényes Kalandok: Fogságban
  • Képregényes Kalandok: Lovagok
  • Sherlock & Moriarty: Társak
  • Képregényes Kalandok: Sherlock Holmes